Johan Cruijff. Mijn verhaal

Voetbalkunstenaar Johan Cruijff is een icoon. Hij was misschien wel de beste speler aller tijden. De invloed van zijn speelstijl en voetbalfilosofie was en is groot. Hij is een held, een voorbeeld, een leermeester. Zowel voor- als tegenstanders luisterden geboeid als hij het woord nam, op zijn onnavolgbare wijze. Johan Cruijff is van ons allemaal en daardoor heeft iedereen zijn ‘eigen’ Johan: een mengeling van feit en fictie. Nu is dan het woord aan hemzelf, in deze meeslepende autobiografie. Hierin geeft hij zíjn visie op alles wat hem bezighield, op het voetbal en op het leven.

Boekinformatie
Schrijver: Johan Cruijff
Titel: Johan Cruijff. Mijn verhaal
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Jaartal: 2016
Bladzijden: 286
ISBN: 9789046821152
Genre: sport
Leeftijd: 18+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
Dit boek kun je lezen via e-boek bieb (NL) || storytel || e-boek bib (B)
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Chelsea (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik zag het staan en wilde al graag het boek van Cruijff lezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, lang, realistisch
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Er staan geen illustraties in het boek maar wel een paar oudere foto’s van Cruijff toen hij voetbalde
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Er staan geen illustraties maar foto’s, maat die passen er wel bij
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Moeilijk
Waar gaat het verhaal over?
Het boek gaat over het leven van Johan Cruijff. Hij verteld in het boek over wat hij op sommige momenten dacht of deed. Ook heeft hij het over strategieën die hij gebruikte in het voetbal, over zijn jeugd, ouders, vrienden en familie. Het boek heeft best veel details, dus zijn er veel onderwerpen.
Wie is de hoofdpersoon?
Johan Cruijff is de hoofdpersoon, hij schrijft het boek zelfs dus is het in de ik vorm geschreven. Hij verteld over zijn leven van jong tot oud, van Ajax tot Barcelona en van Nederland tot Spanje. Zijn uiterlijk, leeftijd en vrienden zijn dan ook altijd anders.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Cruijff heel graag willen ontmoeten. Jammer genoeg kan dat niet meer maar als ik hem zou ontmoetten zou ik hem een handtekening vragen, en dingen over voetbal.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In het verleden (vroeger)
Waar speelt het verhaal zich af?
In Amsterdam, in Spanje en in Duitsland ( op het WK)
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is leuk een heel leerzaam
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het heeft soms best lastige woorden
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie