icoontje boek lezen

Kinderboekenweekfeest van Bol.com: verslag van Gino & Pablo

Het bol.com Kinderboekenweekfeest was weer heel erg leuk, Het was in de Snorfabriek in Utrecht.

Er waren heel veel schrijvers op het feest:

  • Alexandra Penrhyn Lowe, van het huis Anubis en ook nog van De laatste wachter.
  • Maranke Rinck en illustrator Martijn van der Linden. van Knikkeruil en tangramkat
  • Janneke schotveld en illustrator Annet Schaap van Superjuffie en Kattensoep
  • Er was ook een schrijver van de Tina, maar dat is een meisjes blad en dat lees ik niet, dus daar ben ik niet geweest.
  • Clarinde Wesselink en Filemon Wesselink van Papa zegt ja.

 

Nijntje, Dikkie dik en Bobbi liepen rond.

 

Je kon een lekker ijsje halen. Ik had een hoorntje met Chocolade ijs op. Heerlijk. Je kon ook chips en limo halen. Ik had patatje joppie gekozen.

Voor de ouders was er koffie en thee.

 

Er waren ook veel shows. Het begon met dansjes van Kinderen voor kinderen. Toen kwam er een quiz tussen de 2 schrijvers van de kinderboekenweekgeschenken. Dat was erg leuk, want wij mochten helpen. Wij zaten aan de kant van Janneke Schotveld en Annet Schaap. Ze hadden bijna gewonen. De laatste vraag was ook de beslissende vraag. Helaas hadden Janneke Schotveld en Annet Schaap die fout. Maranke Rinck en Martijn van der Linden waren met hun zoon de winnaar. Clarinde Wesselink en Filemon Wesselink maakte een verhaal waarbij de kinderen mochten helpen. Filemon Wesselink vertelde het verhaal en Clarinde Wesselink maakte er tekeningen bij. En er was ook nog een Reptielen show maar daar waren wij niet geweest. En er was een Harry Potter workshop daar kon je een toverstaf maken en je toekomst laten voorspellen. Er was ook nog een ervarings cabine van de heksen van Roald Dahl waar je het verhaal kon voelen, ruiken en horen. Het verhaal werd voorgelezen soms werd warm. Uitgeverij Clavis was er ook en je kon een monsterpak tekenen en het monsterpak winnen.

Verder waren er nog De boeken van Geronimo Stilton en Warrior Cats.

Op het eind van de dag, toen we naar huis gingen kregen we ook een gave goodiebag. Daar dat echt vanalles in. Mooie boeken, een coole grijze jager pin, boekenleggers, folders enz enz.

Het was een top middag.

 

Gino en Pablo