Het is alweer een week geleden dat ik naar Utrecht ging voor het Kinderboekenweekfeest van Bol.com. Het was dit jaar alweer de 5e keer dat het feest door Bol.com georganiseerd werd, en de 4e keer dat ik er bij mocht zijn. En ook dit jaar mocht ik weer kaartjes weggeven. Gino & Pablo, Isabel, Judith & Remy schreven al een verslagje over hoe zij het vonden op het feest.

Het Kinderboekenweekfeest was dit jaar in de Snorfabriek. Dit is een mooie en grote locatie. Het was veel groter dan vorig jaar waardoor er meer ruimte was voor de verschillende workshops èn het minder warm was.

Er was van alles te doen op het feest, zoals een Harry Potter workshop waar je een toverstok kom maken, een virtual reality cabine waarin je een boek kon voelen en horen, veel plekken om te tekenen of te kleuren, een vogelhuisje maken met Sanne de Bakker, een speurtocht met Silvester (van Willeke Brouwer). Er waren schrijvers waar je boeken kon laten signeren: Janneke Schotveld en Annet Schaap, Willeke Brouwer, Alexandra Penrhyn Lowe, Filemon Wesselink en Clarinde Wesselink, Geronimo Stilton, Angelique van Dam, Jill Schirnhofer (waar de hele middag een lange rij stond). En dan ben ik vast nog schrijvers vergeten die ik niet heb herkend (sorry…). Er waren levensgrote knuffels van Nijntje en Bobbi waarmee je op de foto kon. Er was ijs, chips en ranja. Bij het podium was er zelfs een optreden met gruwelijk enge slangen. Ik ben ontzettend bang voor slangen, dus toen ik het woord ‘slang’ hoorde ben ik snel weggelopen…

Kinderboekenweekfeest van Bol.com 2017
Harry Potter workshop
Kinderboekenweekfeest van Bol.com 2017
lange rijen voor Jill
Kinderboekenweekfeest van Bol.com 2017
dansoptreden

Kinderboekenweekfeest van Bol.com 2017

Kinderboekenweekfeest van Bol.com 2017
knuffelen met Nijntje
Kinderboekenweekfeest van Bol.com 2017
Superjuffie
Kinderboekenweekfeest van Bol.com 2017
Janneke Schotveld signeert een Superjuffieboek

 

Kortom: het was weer een hele leuke middag en een mooi begin van de Kinderboekenweek! Dank je wel, Janneke, dat ik ook dit jaar weer mocht komen.

 

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt en mogen niet zonder toestemming gebruikt worden