Francine Oomen – Hoe overleef ik mijn ouders (en zij mij)? (2e recensie)

Net wanneer Rosa gewend is op haar nieuwe school, en ze er leuke vriendinnen heeft gevonden, gebeuren er weer heel onverwachte dingen. Schokkende dingen zelfs. Hoe kan het ook anders? Nooit een saai moment met Rosa van Dijk. Met haar moeder gaat het goed, ook al overdrijft ze wel een beetje. Neuz is terug in haar leven, compleet met webcam, zoendiploma en graffiti. Maar met haar vader heeft Rosa nog steeds problemen. Of die op tijd opgelost kunnen worden, is de vraag.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Jasmijn (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, realistisch, romantisch
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee, Er staan geen illustraties in het boek.
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Er staan geen illustraties in het boek.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over Rosa, Rosa woont met haar moeder en haar broertje Apie. Ze krijgen een erfenis de moeder van Rosa wil in een grachtenpand in Amsterdam gaan wonen. Rosa maild veel met haar vriendje Neuz. Die wil naar de kunstacademie. Haar vader heeft nog een dochter met zijn nieuwe vriendin. Wil roos haar zien?
Wie is de hoofdpersoon?
Rosa
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Rosa ze lijkt me wel een aardig meisje ik zou met haar gaan shoppen of langs gaan bij haar vriendinnen
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In Amsterdam
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is heel realistisch geschreven, en ook best spannend.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee, maar ik zou hem zeker lezen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen