Carry Slee – Razend

Sven is niet gelukkig thuis. Zijn vader drinkt en slaat hem regelmatig. En hij trekt Svens broer Lennart altijd voor. Die wint zwemwedstrijden en doet alles wat zijn vader wil. En Sven krijgt steeds de volle laag. Sven weet zijn blauwe plekken zorgvuldig te verbergen. Niemand mag weten dat hij thuis wordt geslagen. Zeker Roosmarijn niet, op wie hij verliefd is. Roosmarijn verbergt haar problemen juist niet. Ze vertelt de klas dat hun favoriete leraar zijn handen niet thuis kan houden, maar ze wordt niet geloofd. Alleen Sven komt voor haar op.

Boekinformatie
Schrijver: Carry Slee
Titel: Razend
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaartal: 2000
Bladzijden: 144
ISBN: 9789048854233
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via één van deze linkjes (bol.com, libris, bazarow) en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op storytel, luisterbieb, luisterrijk of bol.com. Of leen het (e-)boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
Dit boek kun je lezen via e-boek bieb (NL) || e-boek bib (B) || bookdepository
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Esmee (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb de film gezien.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, interessant, realistisch, spannend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Er zitten geen illustraties in.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over Sven. Een jongen op de middelbare school. Hij is verliefd op een meisje uit zijn klas, Roosmarijn. Sven wordt thuis geslagen door zijn vader. Maar dat wil hij niet tegen zijn vrienden zeggen. Roosmarijn is ook verliefd op Sven maar dat weten ze niet van elkaar. Roosmarijn durft niet meer naar wiskunde. Omdat haar wiskunde docent haar lastig valt.
Wie is de hoofdpersoon?
Sven/Roosmarijn
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee, want ik heb niets om te zeggen of te vragen aan die persoon.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In een dorp en in een school.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het best interessant is. En als mensen van Carry Slee verhalen houden dan is het ook een leuk boek.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie