Zaterdag 14 oktober was de boekpresentatie van Stefs Grote Neuzenboek in het Natuurhistorisch museum in Rotterdam. Dit boek geeft informatie over neuzen van dieren. Je leert welke dieren het beste kunnen ruiken, waar dieren hun neus voor gebruiken en nog veel meer.

boekpresentatie Stefs Grote Neuzenboek

De boekpresentatie begon met Rijnvis van Wirdum (van uitgeverij KNNV) die vertelde over de totstandkoming van dit boek. Het begon met een map vol illustraties van Stef den Ridder. Rijnvis wist toen dat ze graag een boek wilde maken met Stefs tekeningen. Er werd een schrijver gezocht om de teksten te schrijven en dat werd Anneke Groen. Gezamenlijk bedachten ze waar het boek over zou gaan.

Anneke en Stef vertelden daarna over hun boek. Ze lieten illustraties zien en vertelden feitjes die daarmee te maken hadden. Van het Natuurhistorisch museum mochten ze opgezette dieren en andere dingen laten zien. De aanwezige kinderen (en grote mensen) vonden dat ontzettend interessant.

Na deze presentatie kon je je boek kopen en laten signeren. Om een boek te winnen moest je van drie potjes bepalen welke geur er in zat. Dat viel best tegen. Ik had 1 van de 3 geuren goed geraden.

Ik heb dit boek als recensieboek gekregen en zal er binnenkort een recensie over schrijven.

De foto’s zijn door mij gemaakt