Jon Klassen – Ik wil mijn hoed terug

Een beer is zijn hoed kwijt. En aan wie hij ook vraagt 'Heb jij misschien mijn hoed gezien?', ze antwoorden allemaal ontkennend. Toch zal een oplettend kind zien dat het konijn weliswaar 'nee' zegt, maar tegelijkertijd iets op zijn hoofd heeft dat verdacht veel lijkt op een hoed... De beer realiseert zich dat echter pas veel later, sprint terug om zijn eigendom op te eisen, en lost de kwestie vervolgens op geheel eigen wijze op. 

Boekinformatie
Schrijver: Jon Klassen
Titel: Ik wil mijn hoed terug
Uitgeverij: Gottmer
Jaartal: 2012
Bladzijden: 32
Illustrator: Jon Klassen
Vertaler: J.H. Gever
Leeftijd: 6-

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Of leen het boek bij de bibliotheek. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via bol.com of bazarow en ondersteun mijn website. Luisterboeken kun je kopen bij luisterrijk of bol.com.
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
De gekleurde illustraties zijn gemaakt door Jon Klassen
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
De illustraties laten de beer zien terwijl hij op zoek is naar zijn hoed

illustratie uit Jon Klassen - Ik wil mijn hoed terug

Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Beer is zijn hoed kwijt. Hij vraagt aan alle dieren die hij tegenkomt of zij zijn hoed hebben gezien.
Wie is de hoofdpersoon?
de beer
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
In het bos
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een verhaal over iets kwijt zijn
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik heb dit boek gelezen met mijn voorleeskinderen. Ze vonden het een lastig verhaal. De tekst vind ik nogal saai. De illustraties zijn wel mooi
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Je kunt ook informatie vinden op de website van de uitgeverijen of op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie