Agatha Christie – De versierde bezemsteel

Een ouderwets, gezellig kinderfeest eindigt dramatisch met een moord. Hercule Poirot stuit op een aantal raadselachtige sterfgevallen en hij tracht alle stukjes van de puzzel op hun plaats te krijgen. Ten slotte slaagt hij erin om de krankzinnige kindermoordenaar te ontmaskeren.

Boekinformatie
Schrijver: Agatha Christie
Titel: De versierde bezemsteel
Uitgeverij: The House of Books
Jaartal: 1970
Bladzijden: 220
Vertaler: Heleen de Bie-de Both
Genre: detective
Leeftijd: 18+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun deze website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
- koop dit boek bij bol.com
- leen het e-boek bij de bibliotheek (NL)
ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Mening over het boek

Recensie van Anoniem (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, interessant, leuk, realistisch, spannend, verrassend, vervelend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Geen illustraties
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Geen illustraties
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over een Halloween feestje dat zich goed afloopt totdat er iets gebeurt, de kinderen spelen veel spelletjes waarbij eentje was happen uit een appel in een emmer gevuld met water. Joyce (een van de uitgenodigde kinderen) bleef te lang onder water en stierf. Ariadne Oliver denkt dat ze weet wie de dader is en zijn motief om Joyce te vermoorden, ze vraagt de hulp van Hercule Poirot. Ze gaan samen onderzoeken in het hele huis en ook samen vinden wie Joyce heeft vermoord. Tijdens hun avondtuur begrijpen ze de moordenaar, waarom hij Joyce heeft gedood, en proberen dat er geen anderen slachtoffers zijn.
Wie is de hoofdpersoon?
Hercule Poirot, hij is een heel bekende belgische detectief, hij is op pensioen maar hij werkt nog steeds voor zich zelf. Hij heel een eivormig hoofd, een dandy-achtig uiterlijk, groene kattenogen en hij heeft een hele grote moustache dat iedereen lelijk vind maar hij is trots er op. Hij is heel beleeft en twijfelt niet om zich te sacrifieren voor een goede doel.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Niemand
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
Het speelt zich af in Woodleigh Common tijdens een Halloween feest, de bibliotheek is een heel belangerijke zaal omdat er veel gebeurt wanneer ze daar zijn en ze vinden veel indexen over de moord dat werd gepleegd.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een leuk boek met heel veel avontuur, het is niet echt gemaakt voor kinderen maar het is toch en heel goed boek om te lezen. Het is heel verslavend als je begint te lezen en als je echt in het herhaal bent omdat er is heel veel actie en spanning. In het begin is het wel een heel klein beetje saai omdat er gebeurt weinig en het raadsel wordt heel langzaam opgelost.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest

Geef een reactie