Tot nu toe (26 december) heb ik dit jaar 159 boeken gelezen (overzicht met alle boeken). Ook vandaag zal ik er nog wel een paar lezen, maar sinds 27 december laat ik elke dag een boek uit mijn top 5 over 2017 zien.

Ik heb dit jaar 2 boeken niet uitgelezen (Alwyn Hamilton – Rebel of the sands, Emily Bain Murphy – The disappearances). Ik gaf 3 boeken 5 sterren (waarvan 1 boek een herleesboek was), 91 boeken 4 sterren, 62 boeken 3 sterren en 3 boeken 2 sterren. Oftewel, ik heb veel goede, interessante en leuke boeken gelezen.

Nummer 1

Eddie woont in een huis dat vastzit aan de school, omdat zijn vader daar directeur is. Eddies moeder neemt op een dag een meisje mee naar huis, Linea, die een tijdje bij hen zal logeren. Eddie weet niet waar ze vandaan komt of waarom ze bij hen is, en overdag praat ze nauwelijks tegen hem. Maar op een nacht staat ze ineens bij zijn bed en vraagt of hij mee gaat naar de zolder, waar hij van zijn ouders beslist niet komen mag… Het wordt de eerste van een reeks nachten vol vreemde gebeurtenissen en geheimzinnige ontmoetingen. De verboden zolder lijkt ‘s nachts groter en ook de tijd verloopt heel anders. Is het een droom of gebeurt het echt? En wat verwacht Linea van Eddie?

Dit was een bijzonder verhaal over geesten op zolder. Ik heb het verhaal bijna ademloos gelezen.

Heb jij dit boek gelezen/ Wat vond je ervan? Hier kun je zelf een recensie schrijven over dit boek (of over een ander boek).

Wat waren jouw favoriete boeken dit jaar?