Tot nu toe (26 december) heb ik dit jaar 159 boeken gelezen (overzicht met alle boeken). De komende dagen zal ik er nog wel een paar lezen, maar vanaf 27 december laat ik elke dag een boek uit mijn top 5 over 2017 zien.

Ik heb dit jaar 2 boeken niet uitgelezen (Alwyn Hamilton – Rebel of the sands, Emily Bain Murphy – The disappearances). Ik gaf 3 boeken 5 sterren (waarvan 1 boek een herleesboek was), 91 boeken 4 sterren, 62 boeken 3 sterren en 3 boeken 2 sterren. Oftewel, ik heb veel goede, interessante en leuke boeken gelezen.

Nummer 3

Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Dit was een spannend, zielig en fascinerend verhaal. Een verhaal dat je meerdere keren wilt lezen. Het voelt tijdloos.

Heb jij dit boek gelezen/ Wat vond je ervan? Hier kun je zelf een recensie schrijven over dit boek (of over een ander boek).

Geef een antwoord