Tot nu toe (26 december) heb ik dit jaar 159 boeken gelezen (overzicht met alle boeken). De komende dagen zal ik er nog wel een paar lezen, maar vanaf 27 december laat ik elke dag een boek uit mijn top 5 over 2017 zien.

Ik heb dit jaar 2 boeken niet uitgelezen (Alwyn Hamilton – Rebel of the sands, Emily Bain Murphy – The disappearances). Ik gaf 3 boeken 5 sterren (waarvan 1 boek een herleesboek was), 91 boeken 4 sterren, 62 boeken 3 sterren en 3 boeken 2 sterren. Oftewel, ik heb veel goede, interessante en leuke boeken gelezen.

Nummer 4

Jonas heeft al tijdenlang vreselijke hoofdpijnen. Juist op het moment dat hij alleen thuis is, worden ze vrijwel ondraaglijk en gebeuren er rare dingen. ‘s Nachts wordt er ingebroken en de inbreker laat een groot boek achter over een huis dat onverwacht verschijnt. Als later op de dag eenzelfde huis op een braakliggend veldje opdoemt, is zijn nieuwsgierigheid gewekt en besluit hij naar binnen te gaan. Terwijl zijn hoofd bonkt, zwerft hij door de kamers van het mysterieuze huis waar zich gebeurtenissen en verhalen ontrafelen die heen en weer deinen tussen droom en werkelijkheid.

Dit was een spannend, fascinerend en geheimzinnig verhaal over een huis dat eigenlijk niemand kan zien. Voor de grote mensen: het deed me denken aan de magisch-realistische verhalen van bijvoorbeeld Hubert Lampo.

Heb jij dit boek gelezen/ Wat vond je ervan? Hier kun je zelf een recensie schrijven over dit boek (of over een ander boek).