Tot nu toe (26 december) heb ik dit jaar 159 boeken gelezen (overzicht met alle boeken). De komende dagen zal ik er nog wel een paar lezen, maar vanaf vandaag laat ik elke dag een boek uit mijn top 5 over 2017 zien.

Ik heb dit jaar 2 boeken niet uitgelezen (Alwyn Hamilton – Rebel of the sands, Emily Bain Murphy – The disappearances). Ik gaf 3 boeken 5 sterren (waarvan 1 boek een herleesboek was), 91 boeken 4 sterren, 62 boeken 3 sterren en 3 boeken 2 sterren. Oftewel, ik heb veel goede, interessante en leuke boeken gelezen.

Nummer 5

Serafina is twaalf jaar en woont met haar vader in de kelders van een groot landgoed. Niemand mag van haar bestaan afweten. Op een dag ontdekt ze dat er vreemde dingen gebeuren op het landgoed. Er verdwijnen kinderen. En een vreemde man in een zwarte mantel dwaalt door de gangen van het kasteel. Serafina slaat de waarschuwingen van haar vader in de wind en gaat op onderzoek. Maar haar zoektocht is gevaarlijker dan ze zelf beseft…

Dit was een ontzettend spannend en fascinerend verhaal. Ik heb er nog geen tijd voor gehad, maar ik ben ontzettend benieuwd naar het tweede boek met Serafina.

Heb jij dit boek gelezen/ Wat vond je ervan? Hier kun je zelf een recensie schrijven over dit boek (of over een ander boek).