John Flanagan – De brandende brug (4e recensie)

boekomslag John Flanagan - De brandende brug (De grijze jager 2)

Terwijl men zich in het koninkrijk van Araluen voorbereidt op de oorlog tegen Morgarath, vergezellen Will en Arnaut de Grijze Jager Gilan op een missie naar Celtica. De dorpen in Celtica blijken uitgestorven te zijn. Alleen het uitgehongerde meisje Evanlyn kan hun vertellen waarom: Morgarath heeft zijn leger van Wargals gestuurd om de Celten te onderwerpen. Gilan keert direct huiswaarts om dit nieuws aan de koning over te brengen. Intussen ontdekken Will, Arnaut en Evanlyn de werkelijke redenen van Morgaraths handelen: alles wijst op een verrassingsaanval op het koninkrijk. Zullen de vrienden dit onheil weten te voorkomen?

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Daniel (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, interessant, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Geen illustraties
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal gaat over een jongen (Will) dat met andere vrinden naar “Celtica” gaan. Maar wanneer ze daar zijn lijkt dat het onbevolkt is, maar ze vinder daar een meisje (Evanlyn). Daarna gaan Will en zijn vrienden een groep “Wargals” achtervolgen en ze komen erachter dat ze een brug aan het bouwen waren. Will Arnaut en Evanlyn gingen dus de brug in brand steken omdat ze geen tijd hadden om de leger te waarschuwen, maar Will en Evanlyn werden gepackt door “Skandiërs”. Daarna ondekte ze de plan van Morgrath en ze hadden dus de strijd gewonnen. Maar Morgrath wilde een duel tegen Halt maar hij mocht niet omdat hij geen ridder was dus streed hij tegen Arnaut. Arnaut had de strij gewonnen en Morgrath gedood. Vervolgens vondt Halt en Skaniër dat aan het sterven was en vertelt waar Will en Evanlyn zijn maar hij kwam te laat, ze waren al weg.
Wie is de hoofdpersoon?
Will
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou niemand willen ontmoeten omdat veel mensen doot gaan of worden ontvoerd en ik wil niet dood gaan.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In het verleden (vroeger)
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich in Araluen, Picta en Celtica af
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het boek niet te lang is, het is spannend, het is geschreven op een manier geschreven om de verhaal spanned te maken.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen