Stephen Hawking, de wereldberoemde wetenschapper schreef de serie George samen met zijn dochter. De verhalen gaan over George, een normale jongen met een groot geheim. Hij kan namelijk door het heelal reizen en intergalactische avonturen beleven! Het supergeheime computerprogramma Cosmos stuurt George op reizen door de ruimte. Het is zijn taak om Cosmos te beschermen zodat het niet in verkeerde handen valt. Hierbij krijgt hij hulp van zijn buurmeisje Annie. En dat is hard nodig, want er gebeuren gevaarlijke dingen in de ruimte. Zo is er een gekke wetenschapper die een verschrikkelijk experiment wil uitvoeren en krijgen George en Annie een vreemd bericht.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, interessant, leuk, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja, illustraties van Elly Hees en echte foto’s van de ruimte (NASA)
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Hele leuke zwart-wit tekeningen die inderdaad goed bij het verhaal passen
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal gaat over George die een saai leven heeft en niet veel mag van zijn alternatieve ouders die planeet Aarde willen redden. Op een dag krijgt George nieuwe buren en zijn buurman beschikt over een supercomputer waarmee je naar het heelal kunt reizen. Uiteindelijk komt George in een spannend avontuur terecht waarbij zijn buurman in een zwart gat is gevallen.
Wie is de hoofdpersoon?
George
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Op Aarde en in de Ruimte
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het een leuk, spannend en leerzaam boek is
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
In het boek staan diverse kaders met informatie over diverse onderwerpen die in het verhaal een rol spelen zoals sterren, planeten en zwarte gaten, massa, deeltjes en kometen. Het verhaal in het boek laat kinderen op leuke wijze kennismaken met allerlei elementen in het heelal en uiteindelijk is het boek stiekem een promotie van de natuurkunde “die de sleutel tot het universum om ons heen is”. Voor mij als volwassene was het een leuk verhaal en de kaders waren voor mij ook informatief. Mijn zoon van 10 vond het ook een leuk boek. Hij geeft het een acht. Dat is een mooi cijfer maar veel andere boeken geeft hij toch hogere cijfers dus voor hem was het geen topboek.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet