boekomslag Anthony van Kampen - De geheimzinnige kostschool

Anthony van Kampen – De geheimzinnige kostschool (1e recensie)

boekomslag Anthony van Kampen - De geheimzinnige kostschool

Geen samenvatting gevonden

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
oud jeugdboek van mezelf (van mijn ouders gekregen)
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
ik heb het boek als kind gelezen en wilde het graag herlezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee, alleen op de kaft een prent van Reint de Jonge
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
de kaft past bij het verhaal ja
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over twee jongens die op een kostschool zitten en die een komplot op het spoor komen.
Wie is de hoofdpersoon?
Bob Kersting
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Woestduinen en Noord-Holland
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Heel erg spannend!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Als kind had ik dit boek gelezen en wist nog dat ik het superspannend vond. Ik heb het nu herlezen samen met mijn zoon en ook hij vond het een intrigerend en superspannend boek. Het is misschien wel een beetje een jongensboek maar als meisje vond ik het ook erg leuk. Nu ik het herlezen heb vond ik het opnieuw heel spannend maar ik kijk er ook wel een beetje anders tegen aan. Allereerst is het boek gedateerd. Dat wil zeggen, er worden in het boek nog telegrammen verstuurd om mensen snel te bereiken en de munteenheid is nog gulden. Dat stoort niet. Ook het taalgebruik is enigszins ouderwets (met de ogen van nu) maar ook dat stoorde me niet echt. Wel vond ik dat de ontknoping echt uitgespeld werd. Als kind heb ik dat niet zo ervaren maar nu vond ik het boek hier en daar te langdradig en ook in herhaling vallen. Maar mijn zoon had daar ook geen last van. Hij geeft boek een 8,9!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet