Jennifer Niven – Waar het licht is

geplaatst in: ★★★★☆, 15+, recensie | 0
Jennifer Niven – Waar het licht is

Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet. Violet Merkey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus. Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?

Informatie over het boek
Schrijver: Jennifer Niven
Titel: Waar het licht is
Uitgeverij: Moon
Jaartal: 2015
Bladzijden: 334
Vertaler: Aleid van Eekelen-Benders
Genre: psychologisch verhaal
Leeftijd: 15+
Wil je meer informatie weten over dit boek (bv. of er een film van is) en de andere recensies lezen?
Klik dan op de oranje knop


Meer recensies over dit boek

Mening over het boek

Recensie van Benta (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, grappig, mooi, ontroerend, realistisch, romantisch, verrassend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Er staan geen illustraties in
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Er staan geen illustraties in
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Theodore Finch en Violet Merkey ontmoeten elkaar op de rand van de klokkentoren van hun school, beiden overwegen ze eraf te springen. De zus van violet is gestorven in een auto-ongeluk, ze telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking zodat ze wegkan van alle herrineringen aan haar zus. Finch wil een einde aan zijn leven maken en is gefascineerd door de dood. Ze beginnen elkaar te leren kennen als ze voor school een opdracht samen moeten maken. Alleen bij Violet kan Finch zichzelf zijn en Violet ontdekt dat Finch toch niet zo een freak is als iedereen denkt, hij leert haar van het leven te genieten maar kan hij dat zelf wel?
Wie is de hoofdpersoon?
Violet Merkey en Theodore Finch. Violet is populair en heeft veel vrienden, Finch is het tegengestelde van Violet en wordt op school door iedereen een freak genoemd.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Ik zou Violet en Finch willen ontmoeten en met hun mee gaan als ze hun stad gaan ontdekken en naar allemaal verschillende plekken gaan voor hun schoolwerk.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Het verhaal speelt zich af in Indiana.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het een heel mooi, ontroerend en realistisch boek is, het zou bij iedereen kunnen gebeuren en het zet je aan het denken. Je leest afwisselend vanuit het standpunt van Violet en dat van Finch waardoor je heel erg meeleeft met ze allebei en je kan heel goed begrijpen hoe ze zich voelen en je in hun inleven.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
In het begin van het boek kan je je niet goed inleven in Finch omdat hij een heel complex karakter heeft maar hoe verder je leest hoe beter je hem gaat begrijpen en met hem kan meeleven en je raakt al snel gehecht aan allebei de hoofdpersonen.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...


Schrijf zelf een recensie

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest, Literatuurplein

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie