Piers Torday – De laatste wilde dieren (5e recensie)

De 12-jarige Kester woont in een wereld waarin alle dieren zijn uitgeroeid. Denkt hij. Dan ontmoet hij een groepje pratende duiven en een bazige kakkerlak (‘De Generaal’). Ze hebben zijn hulp dringend nodig: er leven nog wel een paar dieren, maar ze zijn ziek. Samen met een edelhert, een enthousiast wolfje, een hooghartige kat, een dansende dwergmuis en het meisje Polly vertrekt Kester op een gevaarlijke missie. Het wordt een race tegen de klok, want ze worden achternagezeten door de wraakzuchtige Kapitein Skuldiss, die alle dieren voorgoed wil uitroeien…

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, verhaal leek interssant en het was een aanbieding
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, interessant, spannend, zielig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Kester is bij zijn vader weggehaald en geplaatst in een instituut. Hij is niet in staat om te spreken. De wereld is niet meer de oude. Alle dieren zijn dood of ziek. Er bestaat geen normaal eten meer. Hoewel Kester niet meer kan praten blijkt hij wel te kunnen communiceren met dieren want toch niet alle dieren blijken dood te zijn. Op een dag wordt Kester overtuigt dat hij de laatst levende dieren kan redden en dan begint een barre en spannende tocht waarbij steeds meer dieren aanhaken.
Wie is de hoofdpersoon?
Kester
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
?
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het een bijzonder verhaal is en erg spannend. Dieren spelen een heel belangrijke rol in dit boek.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Heel mooi verhaal waarin aspecten als “goed” en “kwaad” in voorkomen. Ook vertrouwen en vriendschap zijn belangrijke elementen in het boek. Daarbij is het heel spannend en wil je steeds graag weten hoe het verder gaat. Ik heb het boek samen met mijn zoon van 10 gelezen en hij vond het ook een geweldig boek. Hij geeft vaak hoge cijfers maar dit is het allereerste boek dat een 10 van hem krijgt!!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen