boekomslag Ceciel de Bie & Reinoud Leenen - Ontdek jouw kunstreken? met 7 Hollandse meesters

Ceciel de Bie & Reinoud Leenen – Ontdek jouw kunststreken! (1e recensie)

boekomslag Ceciel de Bie & Reinoud Leenen - Ontdek jouw kunstreken? met 7 Hollandse meesters

Houd je ook zo van licht en mooie kleuren? Dan is het een goed idee om te gaan schilderen! Daar kun je veel plezier aan beleven. Dit boek staat vol met schildertips, over welke kwasten je het beste kunt gebruiken, hoe je een schilderij opbouwt of hoe je kleuren mengt. Ga aan de slag! Zeven Hollandse schilders helpen jou daarbij. En dat zijn niet de eersten de besten. Door verhalen over hen te lezen en hun schilderijen te bestuderen valt er veel te ontdekken. Wees niet bang, ook beroemde kunstenaars zijn ooit begonnen, net als jij. Ze hebben heel wat kunststreken uitgehaald. En een kunststreek maken is de allerbeste streek die je jezelf maar leveren kunt!

kno meer info over boek

Over het verhaal

Schilders houden van kijken. Ze zien de wereld op hun eigen manier. Een kusntenaar moet zelfs een beetje gek zijn, zeggen sommige mensen. Was de wereldberoemde schilder Rembrandt dan gek? Rembrandt kon heel mooi schilderen. Maar rimpels en dikke neuzen moffelde hij niet weg op zijn schilderijen. Dat was pas het echte leven!
Rembrandt was vaak te vinden op rommelmarkten. Daar zocht hij naar bijzondere kleding om zijn schildermodellen mee aan te kleden. Ook de schilder Johannes Vermeer gebruikte kleurige stoffen voor zijn schilderijen. Hij hield vooral van de kleuren citroengeel en ultramarijnblauw. Zoals alle schilders was hij gek op verf. Om je heen kijken, verkleedpartijen en mooie kleuren, dat zijn toch eigenlijk dingen waar iedereen van houdt?! En als je het zo bekijkt, ben jij misschien ook wel een kunstenaar! Waarom niet?! Ga aan de slag met de opdrachten in dit boek en maak je eigen kunststreken. Zeven beroemde Hollandse schilders helpen jou erbij. Door naar hun werk te kijken leer je ook iets over jezelf. Want jij bent altijd anders. (blz. 4)

In dit boek krijg je informatie over zeven Nederlandse schilders. Er wordt kort iets verteld over hun leven. Daarna zie je een voorbeeld van een schilderij van hen en krijg je een opdracht waarbij je stap voor stap een schilderij maakt die bij deze schilder past. De schilders die in het boek voorkomen zijn: Jeroen Bosch, Rembrandt van Rijn, Johannes Vermeer, Vincent van Gogh, Piet Mondriaan, Charley Toorop, Willem de Kooning


Voorleesfragment

Bij dit boek is een voorleesfragment gemaakt. Klik op het plaatje hieronder om het begin van het boek te horen.
Of klik hier om naar mijn YouTube-kanaal te gaan.

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van een van de schrijvers om er een recensie over te schrijven
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, interessant, leuk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja, er staan voorbeelden in van schilderijen van 7 Hollandse meesters en er staan foto’s bij de verschillende opdrachten

illustratie uit Ceciel de Bie & Reinoud Leenen - Ontdek jouw kunststreken

Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
De illustraties leggen de verschillende opdrachten uit
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het is geen verhaal, maar een informatief boek
Wie is de hoofdpersoon?
n.v.t.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
n.v.t.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
het is een informatief boek
Waar speelt het verhaal zich af?
n.v.t.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is een leuk informatief boek over zeven Nederlandse schilders met tips hoe je zelf kunt schilderen. Dit boek kan goed op school gebruikt worden bij de kunstvakken
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet