boekomslag Michael Reefs - De schatbewaarders (De Bieb-bende 5)

Deze maand staan de leden van de Bieb-bende voor hun zwaarste opgave tot nu toe. De oplossing ligt opnieuw in het verleden, waar ze in drie verschillende tijdperken kistjes moeten bemachtigen. Die zijn nodig om George Hill, de Man met de Bijl, eindelijk een halt toe te roepen. Maar ze worden bewaakt door de afschrikwekkende Schatbewaarders. Geen wonder dat het nog nooit iemand gelukt is de kistjes te veroveren… In dit meeslepende vijfde deel worden de kinderen niet alleen door oude bekenden bijgestaan, maar krijgen ze hulp uit een wel heel onverwachte hoek. Ze ontmoeten de beroemde schrijfster Hildegard Bovenwijn, die meer met de legende te maken heeft dan ze dachten. Wie is zij en hoe nauw is haar leven met het lot van de Bieb-bende verbonden?

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Julia (10-12 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, eng, geheimzinnig, interessant, lang, leuk, romantisch, spannend, verrassend, geweldig
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
LukeSure
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
ik vindt ze heel mooi en ik vindt her er heel erg bij passen
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
een club de bieb bende ze beleven spannende avonturen en er gebeuren dingen met geesten, kwade machten en met het rad van de tijde reizen ze naar het verleden
Wie is de hoofdpersoon?
de bieb bende : luca , valerie , melanie , roy ,sander
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ja luca omdat ik een test heb gedaan ik ik veel eigenschappen van luca heb
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
in zuidbaai
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
omdat het een geweldig boek is en heel spannend avontuurlijk
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
ja dat ik graag snel de nieuwe delen wil lezen en dat ik de super tof vindt
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen