boekomslag Thea Stilton - De heks van eb en vloed

De Heks van Eb en Vloed is het vervolg op de succesvolle fantasy-reeks de Prinsessen van Fantasia. Na de overwinning op de Prins zonder Naam, lijkt het erop dat er een periode van rust en vrede aanbreekt in het pas herenigde Grote Rijk. Maar schijn bedriegt! Het begint allemaal met een nachtmerrie van Kalea, de Koraalprinses, waarna er al snel meer tekenen van naderend onheil volgen. De Wijze Koning realiseert zich meteen wat er aan de hand is en vertelt zijn dochters wie de vijand lijkt te zijn: de Grauwe Heksen. Zeven gevaarlijke en vastberaden toverkollen, die niet zullen rusten voor ze de vijf delen van het rijk alsnog ten val hebben gebracht. De eerste aanval komt van Diluvia, de Heks van Eb en Vloed, en richt zich vooral op het vredige Rijk van het Koraal. Om het offensief van de heks en haar afschrikwekkende Monstermatrozen van de Peilloze Diepte af te weren, zal veel doorzettingsvermogen nodig zijn, maar ook sluwheid en moed. De Wijze Koning, zijn vijf dochters en hun vertrouwelingen trekken moedig ten strijde.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Josephine (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Silvia Bigolin
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
ja ze pasen bij het verhaal want ze vertellen wel hou de karakters er uit zien maar dat is niet altijd het besten en de tekening en helpen bij het verhaal te vertellen.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het boek is de eerste van een serie van 7 boeken.
En in elk boek valt er een heks aan, in dit boek valt de heks van eb en vloed aan.
Kalea (de prinses van het rijk van het koraal) hat een droom en in die droom wert het rijk van het koraal aangevallen door een soort spook schip die uit de mist verschenen ook haar opa hat een vermoeden dat er iet aan kwam iets ernstig iets waar ze tegen moesten vechten. En aan het einden van het boek waren allen voorspelling uit gekomen.
Wie is de hoofdpersoon?
kalea, yara, de heks van eb en vloed( Diluvia) de monstermatrozen van de peilloze diepte
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
ik zou de heks van eb en vloed willen ontmoeten aan het einden van de het boek omdat ze op het punt stond om te vertellen wie haar een heks heeft gemaakt.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Weet ik niet
Waar speelt het verhaal zich af?
In het grote rijk
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
als je interesen hebt om de andere boeken van dezen serie te lezen als je wel dit boek moeten lezen omdat in dit boek staat hoe ze aan het heksen boek te komen en anderen dingen die belangrijk zijn om ook de anderen boeken te begrijpen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen