Evelien De Vlieger – Wish you were here (1e recensie)

Stel: je bent achttien en je hart is gebroken. Wat doe je dan? Werken, vindt Hazels moeder. En zo belandt Hazel als au pair in een Engelse badstad. Maar kan ze wel voor een baby en een eigenwijs jongetje van acht zorgen? En waar is de moeder van de kinderen eigenlijk? Hazel heeft wel wat beters te doen dan een gezin redden. Treuren om haar Grote Liefde, vooral. Maar als de berichten op haar telefoon uitblijven en de kinderen hun moeder echt nodig blijken te hebben, gaat ze naar haar op zoek. Een avontuurlijk verhaal vol troostrijke humor. Met in de bijrollen: God, een geleende auto en de Italiaanse Elvis Presley.

Boekinformatie
Schrijver: Evelien de Vlieger
Titel: Wish you were here
Uitgeverij: Querido
Jaartal: 2018
Bladzijden: 240
ISBN: 9789045121147
Leeftijd: 12+

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via deze pagina en ondersteun mijn website. Liever een luisterboek? Kijk dan op deze pagina. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of België.
- leen het e-boek bij de bieb (NL)

Klik hier voor meer informatie over dit boek én alle recensies

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar) – voor mijn blog Leesdame.nl
Hoe kom je aan het boek?
van de uitgeverij gekregen
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, het persbericht prikkelde mij om het boek aan te vragen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, fascinerend, interessant, lang, mooi, ontroerend, realistisch, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Nee
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
nvt
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Hazel gaat als au pair naar Engeland. Ze gaat werken in het gezin van William, zoon Isaac en dochter Lizzie. Moeder Jo is verdwenen en Isaac blijft bidden dat zijn moeder terugkomt. Hazel begrijpt niets van deze vreemde situatie, maar zorgt toch liefdevol voor de kinderen. Ondertussen probeert ze B. los te laten, de persoon voor wie ze gevlucht is naar Engeland… Maar dat blijkt in de praktijk toch een stuk moeilijker te zijn dan ze had gedacht.
Wie is de hoofdpersoon?
De 18-jarige Hazel, zij komt uit Vlaanderen.
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Hazel is een leuke meid, ik ben wel nieuwsgierig hoe het nu met haar gaat. Dus ik zou graag een uurtje met haar willen kletsen.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In een badplaatsje in Engeland.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Evelien de Vlieger verweeft loslaten, acceptatie en vasthoudendheid ineen. Ik was echt verrast door de mooie schrijfstijl en de verborgen wijsheden die her en der in de tekst terug te vinden zijn. Zo kun je bijvoorbeeld iets beslissen, maar dat is weer wat anders dan jezelf iets voornemen.
Het boek is ook erg meeslepend en verrassend. Zo is de identiteit achter B. nogal een verrassing.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is voor de wat oudere ya-lezer. Denk aan bovenbouw voortgezet onderwijs. Maar ook als volwassen lezer kun je jezelf prima vermaken met ‘Wish you were here’.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen

Tip

Op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Zoek via Google of hij/zij een eigen website heeft. Je kunt ook kijken op de website van de uitgeverij of op de website van Jeugdbibliotheek
Op de websites Lezen voor de lijst, scholieren.com en Leesadviezen vind je meer informatie over boeken die je voor je lijst mag lezen.