Het supergeheime computerprogramma Cosmos stuurt George op reizen door de ruimte. Het is zijn taak om Cosmos te beschermen zodat het niet in verkeerde handen valt. Hierbij krijgt hij hulp van zijn buurmeisje Annie. En dat is hard nodig, want er gebeuren gevaarlijke dingen in de ruimte. Zo is er een gekke wetenschapper 0 die een verschrikkelijk experiment wil uitvoeren en krijgen George en Annie een vreemd bericht…

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, grappig, interessant, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja, in deze uitgave heeft Elly Hees de plaatjes gemaakt. En ook een heleboel ruimtefoto’s in kleur door onder meer de NASA.
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Heel erg leuk!
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Dit is het tweede deel uit de serie en de vrienden George en Annie beleven een nieuw spannend avontuur in de ruimte. Op hun reis komen ze op buitenaardse plaatsen en de auteurs hebben hun best gedaan om via deze hoofdpersonen zo goed mogelijk te weer te geven hoe je je daar zou moeten voortbewegen en hoe de omstandigheden daar zouden zijn (warm, koud, met of zonder atmosfeer, licht gevoel of zwaar gevoel in de benen etc.). In het boek zijn ook interessante wetenswaardigheden, feiten en begrippen uit het heelal opgenomen die worden uitgelegd. Het doel van het boek is duidelijk om kinderen te interesseren voor het heelal. Het verhaal zelf is leuk al vond ik het deze keer op het eind een tikje moralistisch en dat had voor mij niet gehoeven.
Wie is de hoofdpersoon?
George en Annie
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In de Verenigde Staten, Engeland en een aantal buitenaardse plaatsen
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Het is leuk en leerzaam boek!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is mij een raadsel waarom dit boek opnieuw is uitgegeven bij een andere uitgever met een totaal andere vormgeving. Ik heb de oorspronkelijke versie van Pimento gelezen. Maar ik heb ook de nieuwe uitgave van het boek op Internet gezien. Persoonlijk vind ik de oude kaft veel aantrekkelijker dan de nieuwe en ook de illustraties van Elly Hees vind ik veel aantrekkelijker dan de nieuwe. De nieuwe vormgeving is strakker en zakelijker. Of er in de nieuwe uitgave ook nog de foto’s zijn opgenomen is mij niet bekend. (Vraag aan Mathilde, misschien kun je beide kaften posten bij de recensie en dit ook doen bij de recensie van deel 1? Dan is het direct duidelijk dat er verschillende versies bestaan en naar mijn idee is het verschil nogal groot en derhalve relevant!)
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen