Gistermiddag was de boekpresentatie van Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh van Sanne Rooseboom. De boekpresentatie was in boekhandel Donner in Rotterdam. Het was erg druk en gezellig. Sanne begon met te vertellen waarover het boek gaat. Ze liet zien hoe illustrator Mark Janssen het boekomslag had gemaakt. Hiervoor heeft hij zich laten inspireren door behang uit de jaren 50 (want het verhaal begint in 1953) en woonkamers uit die tijd. Leuk om te zien hoe Mark dit vertaalt naar een eigen tekening.

20180304 boekpresentatie Sanne Rooseboom

Daarna las Sanne het begin van het boek voor. Dat speelt zich dus af in 1953, waarbij een huisbaas wordt vermoord en er een tekening van Van Gogh verdwijnt. Deze zaak is na al die tijd, bijna 65 jaar, nog steeds niet opgelost. De nieuwe ambtenaren van het Ministerie van Oplossingen gaat aan de slag.

20180304 boekpresentatie Sanne Rooseboom

Voor het schrijven van het boek heeft Sanne gesproken met mensen van Museum Rotterdam over hoe Rotterdam er in die tijd uitzag. Ook sprak ze met mensen van het Museum voor vervalste kunst. Ook in een kinderboek moeten de historische feiten wel kloppen zegt Sanne.

20180304 boekpresentatie Sanne Rooseboom

Het eerste exemplaar reikt Sanne uit aan haar moeder. Nu het officiële gedeelte is afgelopen mogen alle aanwezige kinderen een speurtocht door de winkel doen. Sanne maakt groepjes en geeft de speurtocht mee. In de tussentijd signeert Sanne boeken. Voor de aanwezigen was er wat te drinken.

20180304 boekpresentatie Sanne Rooseboom

20180304 boekpresentatie Sanne Rooseboom

Er was ook een print van een tekening van Mark Janssen van de verdwenen Van Gogh die je kon winnen, gesigneerd door Mark. Iedereen die kans wilde maken op deze tekening moest zijn naam op een lootje schrijven. Hieronder zie je dat Sanne het winnende lootje trekt.

20180304 boekpresentatie Sanne Rooseboom

Het was een erg gezellige middag en Sanne heeft mij nieuwsgierig gemaakt naar dit boek.

 

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt