Francine Oomen – Quarks! (1e recensie)

De Quarks zijn een bijzonder gezin. Mevrouw Quark ontwerpt voor haar rijbewijsloze man een op afstand bestuurbare auto, zodat hij fijn boodschappen kan gaan doen. Joris bouwt een automatische hondenuitlaatplank: handig voor hem, iets minder leuk voor de hond. Zijn zus Barbara zet een vioolstrijkmachine in elkaar, zodat het op afstand lijkt alsof ze ijverig aan het studeren is. Alleen meneer Quark moet niets hebben van al dat technische gedoe. Die uitvindingen zorgen maar voor problemen, vindt hij. Als Joris de magnetron ombouwt tot een felbegeerd apparaat, lijkt zijn vader gelijk te krijgen…

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Mijn zoon van 10 kreeg dit boek van zijn neef (26) omdat hij dit het leukste kinderboek vond dat hij ooit gelezen had.
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, leuk
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja, Thé Tjong-King maakte zw
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Het zijn eenvoudige zwart-wit tekeningen die delen van het verhaal uitbeelden.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Quarks is een boek uit 1997 dat tot stand kwam dankzij de medewerking van de stuurgroep Techniek Primair Onderwijs. Het boek wil kennelijk de belangstelling voor techniek stimuleren. Het grappige verhaal gaat over de familie Quark die allerlei uitvindingen en slimme oplossingen bedenkt. Het gezin heeft een hond die – uiteraard- Einstein heet. Het is vooral moeder Quark die het ingenieuze brein is achter veel uitvindingen terwijl vader Quark juist niet veel op heeft techniek. Daarmee is het boek ook roldoorbrekend. Ook de twee kinderen Joris en Barbara knutselen wat af met techniek. Zo maken ze bijvoorbeeld een automatische hondenuitlaatplank. Het verhaal is leuk en grappig en wordt aan het eind ook nog spannend.
Wie is de hoofdpersoon?
Barbara en Joris
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
ik zou zeggen ergens in Nederland
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het leuk en grappig is. Leest lekker weg en is ongecompliceerd.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet