Vandaag werd tijdens de slotdag van De Inktaap de winnaar bekend gemaakt. Meer informatie over De Inktaap vind je hier.

 

De winnaar is…

boekomslag Martin Michael Driessen - De pelikaanMartin Michael Driessen – De pelikaan
Van Oorschot 2017, 200 bladzijden, 18+
Andrej is postbode in een slaperig stadje aan de Adriatische kust in communistisch Joegoslavië. Josip is verantwoordelijk voor de kabeltrein naar het heldenmonument boven op de heuvel. Hij is ongelukkig getrouwd en houdt er een minnares op na. Amateurfotograaf Andrej weet beelden van een amoureuze ontmoeting vast te leggen en begint Josip ermee te chanteren. Kort hierna ontdekt Josip dat postbode Andrej brieven open stoomt en geld steelt. Om aan de verwachtingen van zijn onbekende chanteur te voldoen begint hij op zijn beurt Andrej te chanteren. Intussen kabbelt de blauwe zee rustig door.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

 

 

Geef een reactie