Samuel is na dagen reizen aangekomen in Rio de Janeiro om zijn vader te zoeken. Die heeft een kaart gestuurd. ‘Ik ben in Rio’ staat erop. Nu is hij in die enorme stad waar hij de weg niet kent. Hij ontmoet een groep straatkinderen die hem meenemen naar een station om te slapen; zo wordt hij een van hen. Samuel leert voor zichzelf te zorgen en te overleven in die grote stad, die wel geen tanden heeft, maar die bijt als een valse hond! Soms meent hij in het drukke verkeer het bestelbusje van zijn vader te zien rijden, maar telkens heeft hij het mis. Hij blijft hopen. Op een dag vindt hij hem, hij weet het, zeker…

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (12-15 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van de docent
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, interessant, realistisch
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
X
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
X
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Het verhaal gaat over Samuel, Samuel is zijn vader kwijt en probeert hem weer te vinden, zijn vader heeft hem een kaart meegegeven die Rio de Janeiro aangeeft. Na dagen rondreizen komt hij aan in Rio, Rio wordt “de stad zonder tanden” genoemd, hoewel het wel bijt als een valse hond. In Rio ontmoet Samuel een clubje straatkinderen die hem willen helpen met overleven in de stad. Samuel gaat heel Rio de Janeiro af om zijn vader te zoeken, hierdoor leert hij ook hoe hij moet overleven…
Wie is de hoofdpersoon?
Samuel
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Niet echt.
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In de toekomst
Waar speelt het verhaal zich af?
Rio de Janeiro
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
het is interessant om te lezen, je komt ook veel meer te weten hoe straatkinderen in Rio leven
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
X
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen

Geef een antwoord