Erik, de vader van Annie, werkt mee aan een experiment in Zwitserland om te ontdekken hoe het heelal is ontstaan. Hij heeft een superintelligente computer, Kosmos, waarmee je naar de ruimte kunt reizen, maar dat is geheim. Als de Orde van Wetenschappers ontdekt dat Erik samen met George, de buurjongen, naar de ruimte is geweest, terwijl dit streng verboden is voor kinderen, moet hij op het matje komen. En dan probeert ook nog een groepje duistere wetenschappers het experiment te saboteren en bemoeit dr. Kuiper zich met de zaak. Annie en George hebben geen vertrouwen in hem.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere (ouder dan 18 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, grappig, interessant
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja, Elly Hees!!
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Leuke tekeningen die inderdaad passend zijn bij het verhaal.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Waar gaat het verhaal over?
Annie en George beleven een nieuw en spannend avontuur in het heelal. De vader van Annie die wetenschapper is, heeft zich in de nesten gewerkt. Hoe zal dat aflopen?
Wie is de hoofdpersoon?
Annie en George
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
Op aarde en in het heelal…
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het leuk en leerzaam tegelijkertijd is
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is op de eerste plaats een kinderverhaal maar daarnaast tracht (ook) dit derde deel uit de serie de wiskunde en natuurkunde te promoten. Het verhaal wordt afgewisseld met feiten over allerlei begrippen uit de ruimte en de natuurkunde, zoals wormgaten, singulariteiten en de Hadronen botser. Interessant is dat toen Stephen Hawking en zijn dochter dit boek schreven (in 2011) het Higgs deeltje nog niet gevonden was en daarover wordt in dit boek wel gesproken. Inmiddels is dit deeltje inderdaad gevonden. Daarnaast zijn in dit boek mooie kleurenfoto’s uit de ruimte opgenomen. Tot slot nog een citaat:

“Iets nieuws proberen betekent risico’s nemen, en als je dat niet doet, zul je nooit iets bereiken. En natuurlijk hebben we het soms verkeerd. Daar gaat het juist om. Je moet het proberen en het mis hebben en opnieuw beginnen, en doorgaan. Dat geldt niet alleen voor de wetenschap, dat geldt voor het hele leven”.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen