boekomslag Scott Seegert - De melkwegschool

Kelvin Klosmo is niet alleen nieuw op school, hij is nieuw in de Melkweg! Als zoon van de twee bekendste genieën van de aarde is Kelvin niet alleen de slimste jongen van de wereld, hij is de slimste van het universum. Tenminste, dat is wat iedereen op De Melkwegschool denkt. Maar misschien heeft Kelvin om erbij te horen een beetje gelogen over het feit dat hij een genie zou zijn. En misschien is er een doorgedraaide wetenschapper die op het punt staat het hele universum over te nemen, tenzij Kelvin hem kan stoppen. En misschien is iedereen dus ten dode opgeschreven. Nou ja, in ieder geval hoeft Kelvin zich dan geen zorgen meer te maken over zijn wiskundehuiswerk.

Boekinformatie
Schrijver: Scott Seegert
Titel: De melkwegschool
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaartal: 2017
Bladzijden: 312
Illustrator: John Martin
Vertaler: Henrieke Herber
Genre: humor, school, science fiction
Leeftijd: 10+

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere 
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het was een aanbieding
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, leuk, weinig verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja, John Martin (tevens mede-auteur)
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Het boek is een graphic novel. Dat betekent dat de illustraties in dit boek bijzonder belangrijk zijn en ook echt iets toevoegen aan het verhaal. Het zijn er ook erg veel. Het zijn leuke zwart-wit tekeningen.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over een zoon van twee slimme ouders, allebei professor, die gaat verhuizen naar een ruimtestation. Daardoor komt hij op een nieuwe school terecht waar hij nieuwe vrienden maakt en waarmee hij avonturen beleeft. Ook is er een gestoorde professor, rivaal van zijn ouders, die graag de macht over het universum wil overnemen.
Wie is de hoofdpersoon?
Kelvin
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
In de ruimte
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Dit boek lijkt me door de vele plaatjes geschikt voor moeilijk lezende kinderen van een jaar of 9.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek is een hardcover en heeft een aantrekkelijke kaft. Maar de inhoud van het verhaal valt me toch een beetje tegen. Het is een beetje een niemendalletje.. Zeker wel leuk, maar niet geweldig. Er zit nogal veel melige humor in en daar moet je een beetje van houden. Voor de doelgroep zal het leuker zijn dan voor mij als volwassene. Dat gezegd hebbende, mijn zoon van 10 is er in begonnen, maar het boek interesseert hem (ook) niet enorm. Hij leest liever steeds andere boeken dan dat hij deze uitleest…
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen