Vandaag werd in Amsterdam bekend gemaakt welk boek dit jaar de Woutertje Pieterse Prijs wint. Meer informatie over de Woutertje Pieterse Prijs vind je hier.

De winnaar is…

boekomslag Annet Schaap - LampjeAnnet Schaap – Lampje
Querido 2017, 328 bladzijden, illustraties van Annet Schaap, 10+
Dit is een verhaal over de zee. Over geheimzinnige zeewezens en woeste piraten. Over het Zwarte Huis van de Admiraal, waarvan ze zeggen dat er een monster woont. Over een grijze vuurtoren op een eiland dat nog net vastzit aan het vaste land. Over Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter, die iedere avond de eenenzestig treden beklimt om het licht aan te steken. Over een stormachtige avond, waarop de lucifers op zijn en alles misgaat. Maar vooral over dapper zijn en meer kunnen dan je ooit had gedacht.

Hier vind je meer informatie over dit boek.