poster Boekids 2018Ken je het literaire jeugdfestival Boekids al? Nee? Lees dan snel verder…

 

Wat is Boekids?

Boekids is een avontuurlijk festival voor het hele gezin, waar je kan verdwalen in verhalen. Verhalen komen tot leven door kunst, theater, muziek, workshops en allerlei voordrachten. Zoals in de theatervoorstelling van Meneer Monster over het boek ‘De Waanzinnige Boomhut van 13 verdiepingen’. Ongestoord luisteren naar de mooiste verhalen doe je in het Luisterboekentheater. Als je al die mooie verhalen hoort die op Boekids worden verteld, heb je soms zin om ook zélf eens op ontdekking te gaan. In ons workshopparadijs reis je van eiland naar eiland en kom je terecht in de wereld van je favoriete verhaal!

 

Wat staat er op het programma?

Er zijn schrijvers aanwezig, je kunt workshops volgen, knutselen, voorstellingen bekijken, naar boeken luisteren… Er is heel veel te doen deze middag. De volgende schrijvers en boeken staan in het zonnetje vandaag.

Theatergezelschap Meneer Monster speelt de voorstelling De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen, gebaseerd op het boek van Andy Griffiths

Er is een interactieve voorleesvoorstelling over het boek Stout Konijn! van Douwe-Sjoerd Boschman

Enne Koens leest voor uit haar boek Ik ben Vincent en ik ben niet bang en heeft een leuke quiz.

Hayley Barker wordt geïnterviewd over haar boek Showstopper.

Jacques Vriens vertelt hoe hij schrijver werd en hij leest voor uit zijn boeken (boeken van Jacques Vriens).

Janneke Schotveld, de schrijfster van Superjuffie! geeft samen met pianoduo Beth & Flo een vrolijk voorleesconcert.

Lizette de Koning vertelt, met handpoppen en vrolijke liedjes, over de avonturen van Job en Keetje.

Je kunt een echte animatiefilm in stop-motion maken met tekeningen van Marije Tolman uit het boek Flamingo! van Kim Crabeels

Marloes Morshuis geeft een workshop die gebaseerd is op haar boek Koken voor de keizer.

Marte Jongbloed presenteert Villa Fantasia en leest ook voor uit haar boek De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre.

Michiel Hoving maakt een muzikale voorstelling over Varkentje Rund.

Niki Padidar komt langs om te vertellen over het boek Dokter Corrie geeft antwoord en vragen te beantwoorden.

Sanne Rooseboom geeft een workshop waarmee jij, net als de kinderen uit Het Ministerie van Oplossingen, problemen kunt oplossen

Stefan Buijsman vertelt aan de hand van zijn avonturenboek “Het Rekenrijk” over de kracht van wiskunde en oneindigheid.

Er is muzikale vertelvoorstelling vol beeldende kunst en poëzie over eerlijkheid en moed voor kinderen vanaf zes jaar gebaseerd op het boek Het vertrek van de mier van Toon Tellegen.

Verder zal tijdens Boekids de uitreiking plaatsvinden van de landelijke dichtwedstrijd Kinderen & Poëzie van Het Poëziepaleis.

 

Leuk om te weten

Ikvindlezenleuk is ook aanwezig op Boekids. Naast de stand van kinderboekwinkel Alice in Wonderland kun je bij mij leestips krijgen.

 

Praktische informatie

Boekids wordt gehouden op zondag 3 juni van 12.00 tot 17.00 uur in De Nieuwe Regentes in Den Haag. Een kaartje inclusief toegang voor de toneelvoorstelling van De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen kost 16 euro voor volwassenen en 13,50 euro voor kinderen. Een toegangskaartje voor Boekids zonder toneelvoorstelling kost 11 euro voor volwassenen en 8,50 euro voor kinderen. Een kaartje koop je via de website van Boekids.