Sinds 2014 wordt elke twee jaar de Gouden Poëziemedaille uitgereikt aan de beste Nederlandstalige jeugdpoëzie. Deze prijs wordt uitgereikt door Poëziecentrum en CANON Cultuurcel. In 2018 lazen meer dan 32.000 Vlaamse schoolkinderen gedichten. Per leerjaar werd het beste gedicht gekozen en deze gedichten kregen een Poëziester worden op poster uitgebracht en verspreid over alle Vlaanderense scholen. Een vakjury kiest de beste poëziebundels. Eind mei wordt de winnaar van de Gouden Poëziemedaille. Meer informatie over de Gouden Poëziemedaille, met eerdere winnaars, vind je hier.

 

De winnaar is…

boekomslag Bette Westera - Was de aarde vroeger plat?Bette Westera – Was de aarde vroeger plat?
Gottmer 2017, 80 bladzijden, illustraties van Sylvia Weve, 8+
In Was de aarde vroeger plat? beantwoordt Bette Westera de levensvragen van een kind met een versje, dat vaak aanleiding geeft tot weer een nieuwe vraag. En Sylvia Weve geeft daaraan in haar illustraties wéér een andere draai. Een gedichtenbundel om eindeloos opnieuw in te verdwalen.

Meer informatie over dit boek vind je hier.

 

De poëziesterren gaan dit jaar naar deze boeken (bij de informatie van deze boeken staat welk gedicht de poëziester heeft ontvangen). Van deze gedichten zijn posters gemaakt.