Gouden Lijst wordt dit jaar toch uitgereikt

logo Gouden Lijst

De Gouden Lijst wordt sinds 2011 elk jaar uitgereikt aan het beste jeugdboek voor jongeren tussen 12 en 15 jaar. Er worden maximaal twee prijzen uitgereikt, voor het beste Nederlandse jeugdboek en voor het beste vertaalde jeugdboek.

Maar het CPNB dat de Gouden Lijst dit jaar niet uitgereikt zou worden. De oprichters van deze prijs, Ted van Lieshout en Hans Hagen, zijn op zoek gegaan naar een manier om de Gouden Lijst toch door te laten gaan. En dat hebben ze gevonden.

Op zijn website meldt Ted van Lieshout dat ze dit jaar de prijs zelf gaan uitreiken. Ze hebben 20 Nederlandse en Vlaamse recensenten bereid gevonden om twee keer een top 3 aan te leveren, voor beste Nederlandse jeugdboek en voor beste vertaalde jeugdboek. Op basis hiervan zullen ze de nominaties vaststellen.

Meer informatie over de Gouden Lijst, met eerdere winnaars, vind je hier.