Zondag 10 juni was de jaarlijkse Kinderboekenparade bij het Kinderboekenmuseum in Den Haag. Het was een zonnige dag, maar met harde wind. Vooral de tent waar kinderboekwinkel Alice in Wonderland in zat, en waar de schrijvers signeerden, stond vol in de wind. Daar was het best koud.

Er was vandaag van alles te doen binnen en buiten bij het Kinderboekenmuseum. Er werd voorgelezen, geknutseld, gezongen en gesigneerd. Ik kwam Gino en Pablo tegen met hun moeder, een heel familie fanatieke kinderboekenlezers. Gino liet mij zijn Zuidafrikaanse exemplaar van “De wraak van Knor” van Tosca Menten zien. Erg leuk om te zien.

Ik heb een stukje geluisterd naar het optreden van Ted van Lieshout in de grote tent. Hij tekende een deurbel en vroeg een paar kinderen om daarop te drukken. Er kwam vreemd geluid uit. Daarop tekende hij een paar andere deurbellen en die maakten ook vreemd geluid. Alle kinderen in de tent wilden op de bellen drukken en dat mocht. Vol enthousiasme werd er gebeld…

In het museum is vandaag de Kinderboekenambassade geopend. Deze ruimte staat vol boekenkasten en boeken. Er hangen mooie portretten aan de muur. Iedereen kan hier ambassadeur worden van zijn of haar favoriete kinderboek. Je kunt een filmpje opnemen met jouw favoriete boek en je krijgt dan een paspoort. Mijn lievelingsboek stond er helaas niet bij, maar ik zal binnenkort thuis een filmpje opnemen met dit boek en opsturen naar de Kinderboekenambassade.

Er waren vandaag ook veel schrijvers waar je je boeken kon laten signeren. Ik heb begrepen dat de rij voor Paul van Loon vandaag ontzettend lang was en over het plein slingerde.

Al met al was het weer een leuke Kinderboekenparade! Ben jij er ook geweest? Wat vond jij het leukste om te doen?

 

 

 

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt