Winnaar Hotze de Roosprijs 2018

Sinds 2006 wordt door de Gemeente Zaanstad de Hotze de Roosprijs uitgereikt aan een kinderboekenschrijver die in het jaar ervoor zijn of haar debuut (eerste boek) heeft geschreven. De leerlingen uit groep 6/7 van 16 scholen uit de gemeente zijn samen de Zaanse Kinderjury. Zij bepalen welk boek uiteindelijk de prijs zal winnen. Meer informatie over de Hotze de Roosprijs, inclusief eerdere winnaars, vind je hier.

Vandaag werd de winnaar bekend gemaakt tijdens de Kinderboekenmarkt op de Zaanse Schans. De winnaar is…

 

boekomslag Sunna Borghuis - Dikke Vik en Vieze Lies worden vriendenSunna Borghuis – Dikke Vik en Vieze Lies worden vrienden
Gottmer 2017, 112 bladzijden, illustraties van Eva van Aalst, 8+
Vik is nieuw in het dorp. En buitenbeentje Lies kan best een vriend gebruiken. Maar niet deze! Ze moet niks van hem hebben – tot ze erachter komt dat ze best wat gemeen hebben (en niet alleen die stomme bijnamen die ze van pestkop Bram gekregen hebben). Langzaam maar zeker worden de twee vrienden. Dan krijgt Lies een goed idee: als Vik en zij een kampeerfeestje geven waar ze íédereen voor uitnodigen, worden ze vast heel vaak teruggevraagd. Dan krijgen ze een leven vol feestjes. En wie wil dat nou niet? Samen organiseren ze het beste slaapfeestje ooit!

 

Meer informatie over dit boek vind je hier.