Vandaag werden de winnaars van de Kinderjury bekend gemaakt. Meer informatie over de Kinderjury vind je hier.

De winnaars zijn…

 

Pluim van de Senaat 6-9 jaar

boekomslag Marte Jongbloed - De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre (Herre 2)Marte Jongbloed – De (nogal) ijzingwekkende zoektocht van Herre (Herre 2)
Luitingh-Sijthoff 2017, 272 bladzijden, illustraties van Iris Boter, 8+
Silke, de moeder van Herre, is helemaal in de ban van een vreselijke man, Wallis. Ze is zo van hem gecharmeerd dat ze nauwelijks nog op Herre let. Herre vertrouwt Wallis voor geen cent. Wat wil die walgelijke man eigenlijk van zijn moeder? Voor het te laat is moet Herre naar de Noordpool om zijn verdwenen vader te vinden. Zonder dat zijn moeder het weet, begint hij aan een gevaarlijke zoektocht. Hij kan de hulp van zijn oude buurman goed gebruiken, maar waar is meneer Teunissen gebleven? En lukt het hem om zijn vader op tijd te vinden?

Hier vind je meer informatie over het boek

 

Prijs van de Kinderjury 6-9 jaar

boekomslag Andy Griffiths - De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen (De waanzinnige boomhut 6)Andy Griffiths – De waanzinnige boomhut van 78 verdiepingen (De waanzinnige boomhut 6)
Lannoo 2017, 382 bladzijden, illustraties van Terry Denton, vertaald door Edward van de Vendel, 10+
Kom op bezoek bij Andy en Terry in hun waanzinnige nieuwe boomhut van 78 verdiepingen! Ze hebben er 13 verdiepingen bijgebouwd, waaronder een carwash, een combineermachine, een krabbelatorium, een stadion voor alle soorten balsporten, Andyland, Terrystad, een zwaar beveiligde aardappelchipsopslagruimte en een openluchtbioscoop. Dus waar wacht je op? Kom naar boven! Boordevol knotsgekke illustraties van de eerste tot de achtenzeventigste verdieping.

Hier vind je meer informatie over het boek

 

Pluim van de Senaat 10-12 jaar

boekomslag Manon Sikkel - Expeditie vriendschap (IzzyLove 7)Manon Sikkel – Expeditie vriendschap (IzzyLove 7)
Luitingh-Sijthoff 2017, 224 bladzijden, 10+
Isa (aka IzzyLove) en Cato zijn vanaf de eerste schooldag allerallerallerbeste vriendinnen. Ze zijn bijna nooit meer dan tien meter bij elkaar vandaan geweest. En nu gaat Cato verhuizen. Naar Amsterdam, 103 kilometer verderop. Ze gaat in het huis van Sandokan wonen, de stinkende, grijnzende vriend van haar moeder. Gelukkig heeft Isa een steengoed plan om Sandokan te laten verdwijnen. Een plan dat eigenlijk niet kan mislukken…

Hier vind je meer informatie over het boek

 

 

Prijs van de Kinderjury 10-12 jaar

boekomslag Jeff Kinney - Drie keer niks (Het leven van een loser 11)Jeff Kinney – Drie keer niks (Het leven van een loser 11)
De Fontein 2017, 224 bladzijden, illustraties van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, 10+
Bram Botermans is een held in gamen, maar zijn moeder vindt dat het tijd is om Brams ‘horizon te verbreden’ door zijn ‘creatieve talenten’ te ontplooien. Vol verwachting regelt ze een piano en een pianolerares voor hem, maar al snel blijken de pianolessen weggegooid geld. Wanneer Bram na een Halloweenfeestje een oude videocamera vindt, is hij vastbesloten om zijn grote filmtalent te verkennen. Hij besluit een griezelfilm te maken en daarmee beroemd te worden. Bereikt Bram wereldfaam of wordt het weer drie keer niks?

Hier vind je meer informatie over het boek