Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

zomerlezen 2018 maike

De laatste tijd ben ik helemaal into Young adult boeken. Ik bestelde het tweede deel van de Royals serie en wilde er nog een boek bij doen voor in de zomervakantie. Maar ik weet bar weinig van Young adult boeken. Ik ging te rade bij mijn Young adult expert: Juf Willemijn op All stars. Zij raadde me Alles behalve oké aan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens het gelezen waarover het ging, ik ging blind af op haar oordeel. Pas nu ik gevraagd werd te schrijven over mijn zomer-lees-boek las ik de achterflap. Humor, schokkende realiteit en slutshaming. Klinkt zeker als een boek voor mij, goed ingeschat dus ;). Laat de zomer maar komen!

Informatie over het boek

boekomslag Laura Steven - Allesbehalve oké

Laura Steven – Allesbehalve oké
Karakter 2018, 334 bladzijden, vertaald door Sandra C. Hessels, 15+
Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriendin Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als de dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

ikvindlezenleuk knop andere recensies lezen

Over Maike Douglas

Maike Douglas heeft als juf Maike een website over van alles wat met onderwijs te maken heeft. Natuurlijk staan daar ook veel leestips op.

De foto heb ik van Maike gekregen en mag ik gebruiken bij deze blogbijdrage


Geef een reactie