Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2018): Maike Douglas

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Maike Douglas antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen? Maike Douglas is leerkracht en op haar website Juf Maike schrijft zij (met meerdere bloggers) over van alles wat met onderwijs te maken heeft. Natuurlijk staan daar ook veel leestips op

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomerlezen 2018 maike

De laatste tijd ben ik helemaal into Young adult boeken. Ik bestelde het tweede deel van de Royals serie en wilde er nog een boek bij doen voor in de zomervakantie. Maar ik weet bar weinig van Young adult boeken. Ik ging te rade bij mijn Young adult expert: Juf Willemijn op All stars. Zij raadde me Alles behalve oké aan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens het gelezen waarover het ging, ik ging blind af op haar oordeel. Pas nu ik gevraagd werd te schrijven over mijn zomer-lees-boek las ik de achterflap. Humor, schokkende realiteit en slutshaming. Klinkt zeker als een boek voor mij, goed ingeschat dus ;). Laat de zomer maar komen!

Over het boek

Laura Steven – Allesbehalve oké
Izzy had nooit verwacht dat ze op haar achttiende het slachtoffer zou zijn van een internationaal online-schandaal. Maar als expliciete foto’s van haar met de zoon van een politicus online komen te staan, laten treiteraars niets van haar heel. Gewapend met een enorme bak nacho’s en haar beste vriendin Ajita als steun en toeverlaat, probeert ze het van zich af te lachen. Maar als de dagelijkse slutshaming verergert, leert ze snel dat de wereld tienermeiden niet oké behandelt. Allesbehalve oké zelfs.

De foto heb ik van Maike gekregen en mag ik gebruiken bij deze blogbijdrage