12 juli: Yvon van Oel

geplaatst in: zomerlezen | 0

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgeverijen en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

 

Welk boek wil ik deze zomer lezen?

zomerlezen 2018 yvon van oelSoms zie je een boek dat op je lijf geschreven lijkt te zijn.
Zo houd ik al sinds kleins af aan heel erg van leeuwen, ik spaarde alles wat met leeuwen te maken had, las over leeuwen, en altijd tekende ik leeuwen.
Ik tekende hun prachtige koppen, met of zonder manen, hun mooie poten en vooral probeerde ik hun krachtige uitstraling vast te leggen.Ze fascineren me zo dat ik nog steeds leeuwen teken en schilder.
Niet vreemd is het daarom dat ik meteen viel op ” Schaduw van de leeuw” van Linda Dielemans. De omslag, geïllustreerd door Martijn van der Linden, vond ik gelijk prachtig. De aardse kleuren, de tekeningen op de wanden van de grotten die het meisje omsluiten.

Soms komen titel en omslag perfect bij elkaar.

Het verhaal in het kort:
Het is 28.000 jaar geleden. Joeni reist met alleen haar speer over de uitgestekte vlakte waar mammoeten, rendierkuddes en grottenleeuwen leven.
Verstoten door haar stam gaat ze op zoek naar de waarheid achter haar voorspellende dromen die soms rampzalige gevolgen hebben.

Ik hoop dat het verhaal me zo grijpt als ik hoop. Daar kom ik maar op een manier achter…

 

Informatie over het boek

boekomslag Linda Dielemans - Schaduw van de leeuwLinda Dielemans – Schaduw van de leeuw
Leopold 2018, 288 bladzijden, 10+
28.000 jaar geleden. Joeni staat er alleen voor. Verstoten door haar stam reist ze de vlakte over, op zoek naar de mammoetjagers die niet meer terugkwamen, slechts gewapend met haar speer – en haar dromen. Joeni droomt wat werkelijkheid zal worden, maar de stammoeder heeft haar verboden haar dromen te duiden. Hoe kan ze stoppen met dromen?

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

Over Yvon van Oel

Yvon van Oel is mede-eigenaar van kinderboekwinkel Alice in Wonderland in Den Haag. Meer informatie over de kinderboekwinkel vind je op de website van Alice in Wonderland.

 

 

De foto heb ik van Yvon van Oel gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage

 

 

Dit vind je misschien ook leuk om te lezen

Geef een reactie