Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2018): Yvon van Oel

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Yvon van Oel antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Yvon van Oel is mede-eigenaar van kinderboekwinkel Alice in Wonderland in Den Haag. Meer informatie over de kinderboekwinkel vind je op de website van Alice in Wonderland.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomerlezen 2018 yvon van oel

Soms zie je een boek dat op je lijf geschreven lijkt te zijn.
Zo houd ik al sinds kleins af aan heel erg van leeuwen, ik spaarde alles wat met leeuwen te maken had, las over leeuwen, en altijd tekende ik leeuwen.
Ik tekende hun prachtige koppen, met of zonder manen, hun mooie poten en vooral probeerde ik hun krachtige uitstraling vast te leggen.Ze fascineren me zo dat ik nog steeds leeuwen teken en schilder.
Niet vreemd is het daarom dat ik meteen viel op ” Schaduw van de leeuw” van Linda Dielemans. De omslag, geïllustreerd door Martijn van der Linden, vond ik gelijk prachtig. De aardse kleuren, de tekeningen op de wanden van de grotten die het meisje omsluiten.

Soms komen titel en omslag perfect bij elkaar.

Het verhaal in het kort:
Het is 28.000 jaar geleden. Joeni reist met alleen haar speer over de uitgestekte vlakte waar mammoeten, rendierkuddes en grottenleeuwen leven.
Verstoten door haar stam gaat ze op zoek naar de waarheid achter haar voorspellende dromen die soms rampzalige gevolgen hebben.

Ik hoop dat het verhaal me zo grijpt als ik hoop. Daar kom ik maar op een manier achter…

Over het boek

Linda Dielemans – Schaduw van de leeuw
28.000 jaar geleden. Joeni staat er alleen voor. Verstoten door haar stam reist ze de vlakte over, op zoek naar de mammoetjagers die niet meer terugkwamen, slechts gewapend met haar speer – en haar dromen. Joeni droomt wat werkelijkheid zal worden, maar de stammoeder heeft haar verboden haar dromen te duiden. Hoe kan ze stoppen met dromen?

De foto heb ik van Yvon van Oel gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage