Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Anne-Margreet Matsuura (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

Een boek dat ik deze zomervakantie zeker wil lezen is “Schaduw van de leeuw” van Linda Dielemans. Ik ben erg nieuwsgierig naar haar verhaal, want:

1) We schrijven allebei over mensen uit de prehistorie, de ijstijd en

2) Ik heb op de Midzomerkinderboekenborrel van 2017 met haar over haar boek gepraat (dat toen nog een manuscript was)

Kortom, ik beschouw haar als een soort ‘sister in crime’!

Over het boek

Linda Dielemans – Schaduw van de leeuw
28.000 jaar geleden. Joeni staat er alleen voor. Verstoten door haar stam reist ze de vlakte over, op zoek naar de mammoetjagers die niet meer terugkwamen, slechts gewapend met haar speer – en haar dromen. Joeni droomt wat werkelijkheid zal worden, maar de stammoeder heeft haar verboden haar dromen te duiden. Hoe kan ze stoppen met dromen?