Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2018): Karine Jekel

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Karine Jekel antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomerlezen 2018 karine jekel

Er zijn veel manieren om te leren schrijven. Zo heb ik schrijfcursussen gevolgd, boeken gelezen over schrijven, meegedaan aan schrijfwedstrijden en vooral gewoon veel geoefend. Maar ook van goede voorbeelden kun je leren. Dus ik verslind kinderboeken!

Deze zomer wil ik me graag onderdompelen in zo’n goed voorbeeld. Ik wil een boek lezen dat ik al eerder heb gelezen. Een boek waarvan ik nu al weet dat het geweldig is. Een boek vol fantasie, avontuur, originele personages en locaties, mooie beschrijvingen, spanning, humor… Alles wat een goed kinderboek hoort te hebben. Geen enkel boek van Paul Biegel is verspilde tijd om te lezen, maar voor nu kies ik zijn klassieker De grote kleine kapitein, waarin drie boeken over de kleine kapitein gebundeld zijn.

Paul Biegel is sowieso speciaal voor mij. Met zijn boeken over rovers heeft hij mij zodanig geïnspireerd, dat mijn eerste eigen kinderboek Rover en Broertje werd! Met zo’n speciale schrijver breng ik deze zomer graag wat tijd door.

Op de foto sta ik in mijn tuin. Daar ben ik van plan De grote kleine kapitein te herlezen. Heerlijk in het zonnetje. Een kop verse muntthee of ijskoffie erbij, en genieten maar!

Over het boek

Paul Biegel – De grote kleine kapitein
De kleine kapitein is een jongen die van een potkachel, een badkuip, een stoelpoot en een fietsketting zijn schip de ‘Nooitlek’ bouwt. Als de schroef, gemaakt van gesmolten bronzen centen, tenslotte ook nog klaar is, tilt een hoge golf het schip van het duin. De avontuurlijke tocht van de ‘Nooitlek’ met de kleine kapitein en zijn kornuiten Dikke Druif, Marinka en Bange Toontje kan beginnen.

De foto heb ik van Karine Jekel gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage