Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Dit is het boek dat ik deze zomer wil lezen…

zomerlezen 2018 lian kandelaar

Ik wil deze zomer heel veel boeken lezen, maar ik zal er eentje noemen: De hemel begint bij je voeten, van Jandy Nelson. Het andere boek van haar ‘Ik geef je de zon’ heb ik in het Engels en Nederlands al een paar gelezen en ook als luisterboek. Ik vond het heel erg mooi met prachtige beeldspraak. Ik kan er niet genoeg van krijgen. Daarom wil ik al een tijd De hemel begint bij je voeten lezen, maar ik ben bang dat het gaat tegenvallen na Ik geef je de zon. De titel maakt me in ieder geval nieuwsgierig!

Informatie over het boek

Lennie Walker is zeventien als haar zus Bailey plotseling overlijdt. Vanaf dat moment staat ze er alleen voor, terwijl Lennie gewend is veilig in de schaduw van haar temperamentvolle zus te blijven. Daarbij zijn er, ondanks haar niet-bestaande voorgeschiedenis met de liefde, opeens twee jongens die haar aandacht vragen. Toby was het vriendje van Bailey, en ze lijken als enigen elkaars verdriet écht te begrijpen. Joe is nieuw, komt uit Parijs en heeft een magische grijns en een ongelooflijk muzikaal talent. Lennie worstelt met haar nieuwe plaats in het middelpunt van de belangstelling én met de aandacht van Toby en Joe. Bij de een vergeet ze haar verdriet, maar alleen de ander kan haar troosten. Voor Lennie zijn de jongens als de zon en de maan. En ze weet dat als die botsen, de hele wereld explodeert.

Over Lian Kandelaar

De foto mag ik van Lian Kandelaar gebruiken bij deze blogbijdrage