Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Richard Thiel antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’ Richard Thiel is leesbevorderaar en bekend van zijn website Kjoek, waar heel veel informatie over schrijvers, illustratoren, vertalers en boeken te vinden was. Sinds mei 2017 is de website Kjoek veranderd in een kinderboekenvraagbaak. Iedereen die een vraag heeft over kinderboeken kan hem aan Richard stellen. Zo vroeg ik hem vorig jaar in welke boeken komt er een Mathilde voor. Hier vind je het antwoord op deze vraag.

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomerlezen 2018 richard thiel

Over het boek

Frida Nilsson – Piraten van de IJszee
De tienjarige Siri en haar jongere zusje Miki wonen met hun vader op een klein eilandje in de IJszee. Op een dag roeien de zusjes naar een ander eiland om bessen en eieren te zoeken. Opeens hoort Siri gegil. In de verte ziet ze een jol met haar zusje erin die naar een groot schip toe roeit. Het is het schip van de beruchte piraat Witkop. Hij rooft kinderen en laat ze in zijn diamantmijn werken. Kinderen die daar terecht komen, blijven niet lang in leven… De vader van de zusjes wil Miki terughalen, maar geen enkele volwassene wil hem daarbij helpen. Niemand durft kapitein Witkop achterna te gaan. Maar Siri is vastbesloten haar zusje te redden…

De fotostrip heb ik van Richard Thiel gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage