Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Suzanne Buis is schrijver en vertaler: boeken op Ikvindlezenleuk | website van Suzanne

Dit boek wil ik deze zomer lezen…

Mijn dochters en ik willen graag het nieuwe boek van Li Lefébure lezen, Een vreemde aap. We hebben de eerdere boeken van Li gelezen en de mix van avontuur en informatie zorgt dat mijn dochters van 13, bijna 5 en bijna 3 allemaal interesse hebben.

Over het boek

Li Lefébure – Een vreemde aap
Diep in het oerwoud van Tanzania staan chimpansees David Grijsbaard en Goliath opeens oog in oog met een vreemde aap. In hun bos leven bavianen, franjeapen en andere chimpanseegroepen – maar ze hebben nog nooit zo’n vreemde aap gezien, met alleen maar haren boven op hun hoofd. Goliath is huiverig voor de aap, die hen voortdurend volgt en bespioneert. David daarentegen is nieuwsgierig. Wie is deze vreemde aap?