Welk boek wil jij deze zomer lezen? (2018): Michael Reefs

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Michael Reefs (schrijver) antwoord op de vraag ‘Welk boek lees jij deze zomer?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomerlezen 2018 michael reefs

Legendes en mythes boeien me enorm. Ik verwerk ze graag in mijn eigen verhalen, zoals bij de Bieb-bende. Hier en daar pas ik ze natuurlijk aan en ook al klopt het niet altijd, kinderen smullen ervan. De meeste mythes zijn natuurlijk al erg oud, maar nog steeds boeien deze verhalen.

Een tijdje geleden zag ik in de kinderboekenwinkel De Boekenwurm (waar ik ook werk) het boek “De Griekse Mythen, donder en bliksem & helden”, verteld door Els Pelgrom. Het trok meteen mijn aandacht door de prachtige illustraties van Thé Tjong-Khing. Maar natuurlijk ook door de verhalen. Ik besloot het boek te kopen en het belandde thuis op mijn nog-te-lezen-stapel. Af en toe bladerde ik er wel in, als ik even inspiratie nodig had. Maar nu heb ik me voorgenomen het boek deze zomer nog helemaal te lezen. En ongetwijfeld zal dat weer genoeg stof opleveren voor de Bieb-bende.

Onlangs had ik me nog verdiept in de Noorse mythologie en dat leverde een spannend verhaal rondom de hamer van Thor op. En ook koning Midas duikt op in het achtste deel. Niet voor niets zijn de boeken van Percy Jackson zo populair. Daarin komen ook veel Griekse verhalen aan bod. Ik hou er van. De verhalen zin avontuurlijk, spannend en soms magisch. De perfecte ingrediënten.

Over het boek

Els Pelgrom – Griekse mythen
Maak kennis met Pandora, Zeus, de Titanen, Achilles, Daedalus en andere mythische personages.

De foto heb ik van Michael Reefs gekregen voor bij deze blogbijdrage