Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Manon Sikkel is schrijver en vertaler | boeken op Ikvindlezenleuk | website van Manon

Dit boek wil ik deze zomer lezen…

zomerlezen 2018 - foto van Manon Sikkel

Als ik lees, zijn het of kinderboeken of non-fictie. Ik lees over elk onderwerp dat ik interessant vind, en dat zijn er heel veel:) Op het vliegveld kocht ik het boek Eat that Frog. Zo’n New York Times Bestseller-boek over timemanagement. Ik geloof dat de titel uit een kinderboek komt. Als je ’s ochtends als ontbijt een kikker eet, valt alles wat je daarna doet mee. Ik heb het boek eigenlijk op de titel gekocht en op het leuke gele kaftje. En deze zomer ga ik het lezen. Met een beetje geluk word ik daardoor zo efficiënt met mijn tijd indelen, dat ik voortaan vijf kinderboeken per jaar schrijf in plaats van vier.

De foto van Manon Sikkel is gemaakt door Edwin Walvisch en ik mag deze foto van Manon gebruiken bij deze blogpost

Over het boek

Brian Tracy – Eat that frog
Als je elke ochtend begint met het eten van een levende kikker, zal de rest van de dag ‘een makkie’ zijn (aldus Mark Twain). ‘Eat that frog’ laat zien hoe je die spreekwoordelijke kikker op kunt eten, oftewel hoe je moet beginnen met de taken waar je het minst zin in hebt. De taken die je voor je uitschuift blijken namelijk bijna zonder uitzondering de taken te zijn die de grootste, meest positieve impact op je leven zullen hebben. In deze klassieker over productiviteit legt Brian Tracy uit dat succesvolle mensen niet alles proberen te doen, maar focussen op de belangrijkste taken en zorgen dat die goed gedaan worden. Hij vertelt je hoe je voorkomt dat technologie je tijd domineert en geeft eenentwintig praktische en haalbare stappen die je helpen om te stoppen met uitstellen. En vandaag nog je leven te verandere