Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Joke Janssen is schrijver | boeken op IkvindlezenNIETleuk | website van Joke

De foto heeft Joke Janssen zelf gemaakt en mag ik gebruiken bij deze blogbijdrage

Dit boek wil ik deze zomer lezen…

zomerlezen 2018 joke janssen

De zomer is – absoluut, zonder twijfel, met stip – mijn favoriete seizoen. Want de zomer is vrijheid! Eindelijk doen waar ik zin in heb. Lezen!

Op vroegere vakantiefoto’s zie je mij al dolgelukkig zitten lezen voor de tent. En nog steeds is mijn zomer een leeszomer.

Ik lees graag wereldliteratuur. Verhalen over andere culturen, gebruiken en meningen. Ook lees ik – samen met mijn vijftienjarige dochter – veel jeugdboeken. Logisch natuurlijk, want ik schrijf zelf ook jeugdboeken. Vooral omdat ik de pubertijd een heel interessante periode vind. Je staat op het punt om je eigen weg te vinden. Maar hoe doe je dat? En luister je daarbij naar anderen? Wil je bij de groep horen of niet? Dit thema zit in De Groepering van Astrid Witte. Het boek dat ik zeker ga lezen deze zomer.

Toen ik hoorde over het boek De Groepering werd ik meteen nieuwsgierig. Hoe heeft collega-auteur Astrid Witte het groepsthema uitgewerkt in haar nieuwste boek? Daarnaast ben ik erg benieuwd naar Astrids schrijfstijl. Als schrijver leer je een collega-schrijver pas goed kennen als je haar of zijn werk leest. Het boek speelt zich af in de toekomst. Dat is niet helemaal mijn tijd. Ik blijf liever in het heden. Mijn dochter niet. Zij heeft juist een voorkeur voor boeken die zich in onze toekomst afspelen.

Wij verheugen ons op het boek. Kom maar op met die leeszomer!

Over het boek

Astrid Witte – De Groepering
In een toekomst waar onsterfelijkheid is bereikt, pleiten sommigen juist voor een terugkeer van de dood. lald (Live And Let Die) noemt de groepering zichzelf, strevend naar een natuurlijke manier van leven, inclusief een natuurlijke manier van sterven. Deyno raakt overtuigd van het gedachtegoed van lald, zeker als hij ook nog verliefd wordt op medelid Amber. Maar hoe meer hij betrokken raakt bij de groepering, hoe meer hij ontdekt dat niet alles is wat het lijkt.