Wat voor boeken lees ik?

Ik ben 10-12 jaar en ik vind lezen gemakkelijk. Ik lees B-boeken en C-boeken.

Ik lees graag grappige en spannende boeken.

Boeken die ik leuk vond om te lezen:

  • de boeken over Bakkerij Bliss van Kathryn Littlewood
  • De hondenuitlaatclub van Cornelia Funke
  • Het dagboek van Anne Frank

 

Leestips

Op basis van bovenstaande informatie heb ik de volgende leestips gegeven.

boekomslag Sanne Rooseboom - Het ministerie van oplossingenSanne Rooseboom – Het Ministerie van Oplossingen
Van Goor 2016, 176 bladzijden, illustraties van Mark Janssen, 10+
Haar vader is postbode en als hij op een dag een brief aan het mysterieuze Ministerie van Oplossingen mee naar huis neemt, schreeuwt die er natuurlijk om gelezen te worden. De brief is van de 9-jarige Ruben die op school gepest wordt door de gemene Sophia en haar vriendinnen. Hij hoopt dat het ministerie hem kan helpen dit op te lossen. Nina besluit dan om samen met haar beste vriendin, Alfa, Ruben te gaan helpen, aangezien zo’n ministerie natuurlijk niet echt bestaat. Maar dankzij Ruben en zijn stokoude buurvrouw ontdekken ze dat ze zich daarin vergissen: er heeft wel degelijk een Ministerie van Oplossingen bestaan. Ze kunnen zelfs meehelpen aan het opnieuw oprichten ervan, als Sophia hun geheim tenminste niet ontdekt…

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

boekomslag Keir Graff - Het luciferkasteelKeir Graff – Het Luciferkasteel
Van Holkema & Warendorf 2017, 256 bladzijden, vertaald door Esther Ottens, 10+
Brian kan genoeg andere plaatsen bedenken waar hij liever zijn zomervakantie doorbrengt dan bij zijn oom en tante in het dorpje Balen. In een gevangenis bijvoorbeeld. Of een oordopjesfabriek. Alles is beter dan de zomerschool bij zijn oom. Balen doet zijn naam eer aan, totdat Brian en zijn nicht Nora een groot, houten huis in het bos ontdekken. Met balkons, torentjes en ramen die schijnbaar willekeurig in de muren geplaatst zijn; het huis lijkt bij een briesje zo te kunnen omvallen. Voor de doldwaze, excentrieke familie die er woont, is het niet alleen een thuis, het is hun kasteel. Ineens is de zomervakantie een stuk spannender. Als ze worden aangevallen door wespen zo groot als frisdrankblikjes, slaat hun nieuwe vriend Cosmo, die nooit naar school hoeft, de wespen weg met een tennisracket. Ze gaan met zijn drieën op een queeste door het kasteel op zoek naar oom Kingsley, die daar al een jaar lang verdwaald is. En dan is er ook nog een krankzinnige bureaucraat die van plan is om het gevaarlijke vervallen oude huis neer te halen met een sloopkogel.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

boekomslag Marco Kunst - De Waterwaack van NatterlandeMarcel Kunst – De waterwaack van Natterlande
Lemniscaat 2017, 360 bladzijden, illustraties van Marieke Nelissen, 10+
De tweeling Toffee en Gum vertellen samen over hun waanzinnige avonturen in de Zomp. Want het zal je maar gebeuren dat je ouders – die altijd een wedstrijdje doen wie het meeste geld verdient – opeens een brief krijgen waarin staat dat je moeder de wettige erfgename is van haar bet-betbet-betoverachter-achterachterachterneef en dus aanspraak mag maken op de Zomp en het Waterwaackhuis. Die ouders ruiken natuurlijk meteen geld: zo’n zomp kun je mooi volbouwen. Dus Toffee en Gum én hun au pairs Limona en Vanilia worden meegesleept naar het Waterwaackhuis. Maar daar blijken ze niet de enigen te zijn die denken dat ze de Zomp kunnen erven. En die Zomp wil niet zomaar worden volgebouwd. In de vochtige, zompige omgeving vinden vreemde gebeurtenissen plaats – en Toffee en Gum gaan op onderzoek uit om erachter te komen wat er nu precies aan de hand is. Maar steken ze hun neus niet in zaken die hen niet aangaan?

Kijk hier voor meer informatie over dit boek.

 

 

Wil jij ook leestips ontvangen via de mail? Vul dan dit formulier in.

 

 

Geef een reactie