Brian Selznick – Het wonderkabinet (2e recensie)

Ben verlangt naar zijn vader, die hij nooit heeft gekend, terwijl Rose droomt over een mysterieuze actrice, wier leven ze bijhoudt in haar schetsboek. Wanneer Ben tot een bizarre ontdekking komt in de kamer van zijn moeder en Rose een verleidelijke krantenkop leest, gaan de kinderen er in hun eentje op uit om te zoeken wat ze missen. Het verhaal van Ben is geschreven, terwijl het verhaal van Rose in beelden is getekend.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, mooi, verrassend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Ja, de auteur is tevens de illustrator
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Erg mooi getekend
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Heel bijzonder en dik boek in woord en beeld. Twee verhalen, het ene in woorden verteld en het andere in tekeningen verbeeld, komen uiteindelijk op wonderlijke wijze samen. Ben, die aan één kant doof is, wordt getroffen door de bliksem en is vervolgens helemaal doof. Door een boek dat hij gevonden heeft in het huis van zijn overleden moeder gaat hij op zoek naar zijn vader. Hij komt in musea terecht en komt allerlei mensen tegen. Maar vindt hij zijn vader ook? Ik heb genoten van dit intrigerende boek. En als je het uit hebt volgt nog het dankwoord. Daaruit blijkt dat er nog veel meer lagen in het boek zitten dan ik er oorspronkelijk in gelezen heb. Alleen daarom al zou ik het boek nogmaals moeten/willen lezen. Ondanks het feit dat dit boek een dikke pil is, leest het heel snel vanwege alle tekeningen. Aanrader!
Wie is de hoofdpersoon?
Ben
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
In het heden er verleden
Waar speelt het verhaal zich af?
In de VS.
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
zie boven
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen