boekomslag Neal Shusterman & Eric Elfman - De mysterieuze zolder

Een mysterieuze zolder… In zijn nieuwe huis vindt Nick allerlei vreemde voorwerpen op zolder. Nietsvermoedend verkoopt hij ze tijdens een garage sale, maar dan komt hij erachter dat er iets bijzonders met de spullen aan de hand is. Zo is er een camera die laat zien wat er over 24 uur gaat gebeuren, en een bandrecorder die opneemt wat je denkt maar liever niet zegt. Daarom gaat hij op zoek om alles weer terug te krijgen. Al snel wordt hij op de huid gezeten door een club duivelse natuurkundigen. Want al die speciale apparaten zijn uitvindingen van de grote geleerde Nikola Tesla en iedereen is uit op zijn erfenis: zijn nooit ontdekte meesterwerk.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Phere
Hoe kom je aan het boek?
Gekregen van iemand
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Mijn zoon kreeg het voor zijn verjaardag
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, geheimzinnig, grappig, interessant, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Wouter Tulp. Kleine zwart wit tekeningetjes.
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Zijn prima, maar in dit boek draait het echt om de tekst.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Moeilijk
Waar gaat het verhaal over?
Fantastisch boek. Heel intrigerend. Weer totaal anders dan wat we tot nu toe gelezen hebben. Geschikt voor slimme jongens en meisjes die interesse hebben in techniek. Soms een tikje luguber, de dood komt regelmatig voor in dit boek. Maar het boek is ook leuk en humoristisch. Oh, wat is dit een goed boek! Ik heb er enorm van genoten als volwassene en mijn 10-jarige zoon ook. Leeftijdscategorie is denk ik ongeveer 10-14 jaar maar als je ouder bent, is dit boek ook het lezen waard. Het is het eerste deel van een trilogie en de andere twee delen hebben we inmiddels zelf gekocht.
In een aantal recensies op Internet over dit boek las ik dat er veel moeilijke woorden in dit boek voorkomen. En ja, dat is waar, maar dit vormt geenszins een belemmering en het is af en toe goed om iets op te zoeken. Ik vind de vertaling ook erg goed. Het zal niet het makkelijkste boek zijn geweest om te vertalen. Alleen de vertaling van de Engelstalige titels in het Nederlands vind ik vrij armoedig en niet erg aansprekend. In het Engels zijn die echt een stuk aansprekender!!! Dat is een gemiste kans voor aandacht voor de boeken.
Wie is de hoofdpersoon?
Nick
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
nee
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
verschillende tijden
Waar speelt het verhaal zich af?
Verenigde Staten
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
Omdat het een fantastisch boek is. Echt een aanrader! Zie ook boven.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen

Geef een antwoord