Ver weg, voorbij de maan, zweeft bol Nul. Op die bol woont Blitz, een groen ruimtemannetje. Hij woont helemaal alleen. Dat vindt hij niet erg, totdat er een vogel op zijn bol landt. Blitz en het vogeltje Tjilp worden vrienden. Maar Tjilp wil na een tijdje terug naar de aarde. Pas dan voelt Blitz hoe eenzaam hij is. Hij bouwt een raket en vliegt naar de aarde, op zoek naar een vriend die op hem lijkt. Maar is er op aarde wel iemand zoals Blitz?

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Thomas (6-8 jaar)
Hoe kom je aan het boek?
Vakantiebieb
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
leuk, spannend
Staan er illustraties in het boek? Wie heeft ze gemaakt?
Lars Deltrap
Wat vind je van de illustraties? Passen ze bij het verhaal?
Leuk, ja
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Waar gaat het verhaal over?
Het gaat over Blitz, hij leeft op bol nul, op een dag komt een vogeltje Tjilp bij zijn boom. Tjilp vertelt aan Blitz over de aarde. Dan bouwt Blitz een raket van zijn boom. en vliegt naar aarde om daar vriendjes te zoeken. en Tjilp heeft met Flier babyvogeltjes gekregen. Blitz ging op zoek naar vrienden. Eerst zag hij een kikker in de rivier, maar daar vond hij niets aan. Dus ging hij op zoek naar andere vrienden. En toen kwam hij 2 jongens tegen, Rob en Moes. Die hebben een boomhut gebouwd voor Blitz. Toen kwamen er mensen die bomen gingen omhakken. in de boomhut ging Blitz slapen en 2 weken later kwam er een vrouw, de baas van het bos en de krantenmaker en fotograaf. Blitz moest in een hok gezet worden.
Wie is de hoofdpersoon?
Blitz, Tjilp
Zou je iemand uit het verhaal willen ontmoeten? Waarom? En wat zou je dan gaan doen?
Blitz
In welke tijd speelt het verhaal zich af?
Nu
Waar speelt het verhaal zich af?
aarde en bol nul
Waarom moeten anderen dit boek lezen?
leuk boek
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen