Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgevers en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

Vandaag geeft Saskia Halfmouw (illustrator) antwoord op de vraag ‘Welk boek wil jij deze zomer lezen?’

Dit boek wil ik deze zomer lezen

zomerlezen 2018 saskia halfmouw

Ik ben in New York Manhatan van Rob Ruggenberg aan het lezen. Ik had tot nu nog nooit de boeken van Rob Ruggenberg gelezen, terwijl ik als kind altijd zo dol was op historische jeugdboeken. Dus nu heb ik een aantal van zijn boeken op de e-reader gezet voor deze zomer. En dit leek me inderdaad toepasselijk om als eerste te lezen!

Over het boek

Rob Ruggenberg – Manhatan
Peye heeft nooit geweten wie zijn vader is, tot hij op een nacht aangesproken wordt door een vreemdeling. Die man beweert dat Peyes vader gouverneur is van Nieuw-Amsterdam, de Nederlandse nederzetting in Amerika. Als Peye kort daarna als scheepsjongen mee kan varen naar Amerika, grijpt hij die kans dus meteen aan. Met gevaar voor eigen leven lukt het Peye de Amerikaanse kust te bereiken. Daar sluit hij vriendschap met een indiaans meisje en een ontsnapte jonge slaaf. Met hun hulp wil hij naar het eiland dat hij in de verte ziet liggen en waar zijn vader moet zijn: Manhatan.

De foto heb ik van Saskia Halfmouw gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage