11 augustus: Saskia Halfmouw

geplaatst in: zomerlezen | 0

Welk boek wil jij deze zomer lezen? Deze vraag stelde ik aan 62 schrijvers, illustratoren, vertalers, uitgeverijen en leesbevorderaars. Het hoefde niet per se een jeugdboek te zijn. Tijdens zomerlezen, in juli en augustus, zal elke dag iemand anders deze vraag beantwoorden. Het overzicht met alle antwoorden vind je op deze pagina.

 

Welk boek wil ik deze zomer lezen?

zomerlezen 2018 saskia halfmouw

Ik ben in New York Manhatan van Rob Ruggenberg aan het lezen. Ik had tot nu nog nooit de boeken van Rob Ruggenberg gelezen, terwijl ik als kind altijd zo dol was op historische jeugdboeken. Dus nu heb ik een aantal van zijn boeken op de e-reader gezet voor deze zomer. En dit leek me inderdaad toepasselijk om als eerste te lezen!

 

Informatie over het boek

boekomslag Rob Ruggenberg - ManhatanRob Ruggenberg – Manhatan
Querido 2009, 294 bladzijden, 12+
Peye heeft nooit geweten wie zijn vader is, tot hij op een nacht aangesproken wordt door een vreemdeling. Die man beweert dat Peyes vader gouverneur is van Nieuw-Amsterdam, de Nederlandse nederzetting in Amerika. Als Peye kort daarna als scheepsjongen mee kan varen naar Amerika, grijpt hij die kans dus meteen aan. Met gevaar voor eigen leven lukt het Peye de Amerikaanse kust te bereiken. Daar sluit hij vriendschap met een indiaans meisje en een ontsnapte jonge slaaf. Met hun hulp wil hij naar het eiland dat hij in de verte ziet liggen en waar zijn vader moet zijn: Manhatan.

Hier vind je meer informatie over dit boek.

 

Over Saskia Halfmouw

Meer informatie over Saskia Halfmouw en haar boeken vind je op haar website. Op Ikvindlezenleuk vind je hier alle recensies over de door haar geïllustreerde boeken.

 

 

De foto heb ik van Saskia Halfmouw gekregen om te gebruiken bij deze blogbijdrage

 

 

  • 1
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie